-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
GrAvItY1
GrAvItY1
Siemanko,
Mam jeden z problem z próbą formatowania Windowsa 10. Mianowicie chodzi o to że parę dni temu zaczął prawdopodobnie padać dysk, system już nie chciał się uruchamiać, wyświetlał mi się bsod UNMOUNTABLE_BOOT_DEVICE oraz był nie wykrywalny w biosie. Wczoraj podłączyłem dysk ponownie i zdaje się już go wykrywać aczkolwiek gdy system próbuję się załadować to za każdym razem włącza się naprawianie błędów dysku, piszę że może to potrwać więcej niż godzinę, zostawiłem komputer na całą noc i okazało się że nic się nie zdołało naprawić ponieważ system się zawiesił na tej czynności i dalej ją wykonywał. Odpaliłem instalkę Windowsa i włączyłem komendę chkdsk /r na partycji C i nie znalazło żadnych błędów, na partycji D nie mogłem już tego zrobić bo jest write protected. Dałem też bootrec /fix boot i /fixmbr, a po tym chciałem jeszcze raz spróbować zainstalować Windowsa żeby spróbować jakoś odzyskać dane. Jednak instalator pokazuje mi że wszystkie partycje są w stylu MBR, a nie GPT. Czy jest to możliwe, że y były w stylu MBR skoro wcześniej system działał? Czy to przez komendę fixmbr? Mogę coś z tym zrobić bez usunięcia wszystkich partycji i usunięcia danych?
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.