Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop do gier, Premiere Pro do ~5000zł

KateLuv

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! :D

1) Jaki masz budżet na zakup? Około 5000-5500zł, jeśli byłoby bardzo warto to jestem w stanie poczekać do kolejnej wypłaty i dołożyć jeszcze do tego z 3 stówki xd

2) Kiedy zamierzasz kupić laptopa? Myślałam nad Black Friday (ostatni tydzień listopada) lub pierwszy tydzień grudnia.

3) Jaki ma być rozmiar matrycy? 17" byłoby spoko do pracy w Premierze, ale jestem w stanie przemyśleć jeszcze 15".

4) Jakie będzie główne zastosowanie (np. gry, inne multimedia, praca biurowa, konkretny program itp.)?

Gry: GTA V, Fortnite, CS: GO, Wiedźmin 3.

Programy: Adobe Premiere Pro, Photoshop, Illustrator, After Effects

5) Czy masz jakieś wymagania specjalne? Najlepiej matowa matryca IPS, lubię kolorki, więc klawiatura RGB byłaby super. 

6) Czy masz jakieś osobiste preferencje? Mam parę typów, ale im więcej czytam, tym bardziej głupieje i potrzebuję porady. Myślałam o ASUS ROG Strix GL703GE z SSD+HDD i 16GB ramu (ew. 8GB + później upgrade). Ten Asus przypadł mi też bardzo mocno wizualnie do gustu i tak się go trzymam, ale gdzieś przeczytałam, że GTX1050Ti po dwóch latach będzie przeżytkiem i w najnowsze tytuły nie pogram. Chciałabym tego uniknąć, bo wkładając prawie 6k w laptopa dobrze byłoby mieć komfort płynnej gry chociaż na średnich xd 

7) Czy do laptopa ma być dołączony system operacyjny? Bez systemu, mam z uczelni.

• Aive zmienił(a) tytuł na Laptop do gier, Premiere Pro do ~5000zł
Opublikowano

Z 17 calowych ASUS to dobry wybór lecz lepiej dołożyć do GTX1060, jest sporo wydajniejszy od GTX1050ti

ASUS ROG Strix SCAR GL703GM i7-8750H/8GB/240PCIe+1TB

Matryca TN lecz dobrym pokryciu kolorów.

Dell Inspiron G3 i7-8750H/16GB/256+2000/Win10 GTX1060

Matryca FULL HD IPS bardziej stonowany design.

Ewentualnie z mniejszych modeli będzie taniej
ASUS TUF Gaming FX504GM i7-8750H/16GB/240SSD+1TB

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Ja zaproponuje ci https://www.morele.net/laptop-msi-gp63-leopard-8re-060xpl-8-gb-ram-128-gb-ssd-4010303/ Wydajny procesor i7 8 generacji i gtx 1060 w wersji 6GB. Dysk ssd 128GB na złączu M2 który zwiększy komfort użytkowania. 

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano
7 godzin temu, Gajwer napisał:

Z 17 calowych ASUS to dobry wybór lecz lepiej dołożyć do GTX1060, jest sporo wydajniejszy od GTX1050ti

ASUS ROG Strix SCAR GL703GM i7-8750H/8GB/240PCIe+1TB

Matryca TN lecz dobrym pokryciu kolorów.

Czy jeśli wzięłabym ten model z 8GB RAM i chciała dołożyć sama niedługo kolejne 8GB to tracę gwarancję?

1 godzinę temu, Kaori. napisał:

Ja zaproponuje ci https://www.morele.net/laptop-msi-gp63-leopard-8re-060xpl-8-gb-ram-128-gb-ssd-4010303/ Wydajny procesor i7 8 generacji i gtx 1060 w wersji 6GB. Dysk ssd 128GB na złączu M2 który zwiększy komfort użytkowania. 

256GB SSD to minimum, bo chcę trzymać na nim trochę programów i gier, a przy M.2 PCIe w MSI i w Asusie ROGu cena różni się już minimalnie, więc chyba zdecyduję się na Asusa, bo wizualnie mi się bardziej podoba. 

Opublikowano

Nie stracisz gwarancji tylko jeżeli przy wkładaniu niczego nie uszkodzisz.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Czyli przy otwarciu tej małej klapy nie ma żadnej plomby? Pytam tak dociekliwie, bo jeśli nie mogłabym przez najbliższe 2 lata dołożyć ramu to byłoby niefajnie.

Opublikowano
13 minut temu, KateLuv napisał:

Czyli przy otwarciu tej małej klapy nie ma żadnej plomby? Pytam tak dociekliwie, bo jeśli nie mogłabym przez najbliższe 2 lata dołożyć ramu to byłoby niefajnie.

Bedziesz mogl normalnie dolozyc tylko jak kolega wyzej pisal zebys nic nie polamal/uszkodzil. 

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...