Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Program do klikania spacji pod innym przyciskiem

klipbun

Pytanie

Opublikowano

Witam

potrzebuje szybko kodu na program który by mogł działać w tle i bym klikał "/" i by mi klikało spacje ,chciałem pograć w metina tylko mam zepsutą spacje a klawiatury nie mam żeby podpiąć ,kumpel jest u mnie i na szybko potrzebuje coś ogarnąć,a nie chce bawić mi się programami do mapowania czy coś tzn zmiany przycisków ,próbowałem w sumie i mi nie działało , chciałbym żeby program działał nawet jak w oknie gry jestem,z góry dziękuje. 

ps.tutaj w poście używam spacji bo mam skopiowaną xd

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 10.11.2018 o 10:00, Poematyczny napisał:

Jakim problem jest pobrać program, który binduje klawisze [ zamiast spacji na spacji, będziesz miał spacje na "/" ] ?

Próbowałem i coś mi nie działa,jak znasz taki program to podaj mi nazwę ,sprawdze czy działa,bo próbowałem już kilku według instrukcji z neta i du.a.

Opublikowano

To wstaw pod "Public Class Form1"

Private Declare Sub keybd_event Lib "user32" (ByVal bVk As Byte, ByVal bScan As Byte, ByVal dwFlags As Integer, ByVal dwExtraInfo As Integer)
    Public Const KEYEVENTF_EXTENDEDKEY As Integer = &H1
    Public Const KEYEVENTF_KEYUP As Integer = &H2
    Public Const VK_RCONTROL As Integer = &H20

A tu masz kod do timer'a:

Private Sub Timer1_Tick(sender As Object, e As EventArgs) Handles Timer1.Tick
        keybd_event(VK_RCONTROL, 0, KEYEVENTF_EXTENDEDKEY, 0)
        keybd_event(VK_RCONTROL, 0, KEYEVENTF_KEYUP, 0)
    End Sub

*Jeśli chcesz zmienić klawisz z spacji na jakiś inny, to zmień to &H20 z ostatniej linijki pierwszego kodu, na coś innego. Listę kodów poszczególnych przycisków masz  tutaj. Przykładowo dla przycisku ESC będzie wyglądać to tak: &H1B

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...