Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki za 200zł

MrWinex66

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, zamierzam kupić w niedługim czasie słuchawki, budżet do 200zł. Spotykałem się z różnymi opiniami: że słuchawki gamingowe są be, że słuchawki zwykłe w zastosowaniu do gier są be itd, a jako że wybór w tej cenie jest spory, nie wiem jakie warto kupić.
Przeznaczenie: przede wszystkim gry (w dużym stopniu strzelanki, więc dobre pozycjonowanie dźwięku mile widziane), również (chociaż w mniejszym stopniu) słuchanie muzyki (jeśli chodzi o gatunki: w zasadzie wszystkie - od klasycznej, przez pop i elektroniczną, na rocku, soul i muzyce filmowej kończąc; jedynie metal i ogólnie "ciężkie brzmienia" odpadają),
Dodatkowe wymagania: zależy mi, aby miały przyzwoitej jakości mikrofon, przewód powyżej 1.2m długości, oraz aby były raczej pół-otwarte, w sensie aby nie wygłuszały aż tak mocno otoczenia jak np. wszelkiego rodzaju Steelseriesy, Beatsy czy Razery. Do tej pory korzystałem z Creative Fatality.

Póki co mam zintegrowaną kartę dźwiękową, być może w przeciągu 3 miesięcy kupię jakąś lepszą.

Póki co wpadły mi w oko Corsair HS50 (aktualnie są na przecenie w xkomie o prawie 100zł, ich normalna cena to ok. 300zł, więc zgaduję że byłyby "trochę" lepsze niż większość słuchawek w normalnej cenie 200 zł), oraz Encore Rockmaster OE.

Dzięki z góry za pomoc

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...