Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błąd transferu składnika GTA V błąd data.2

XmegaXL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż mam problem kupilem juz dawnoooooo temu GTA V i se w nie pykalem na starym laptopie teraz mam nowego kompa i chcialem zainstalowac go z plyt ale wyświetlił mi się błąd po kilku minutach od samego wlaczenia instalacji :P (z płyt ponieważ internet tak troche zamula przy instalacji w ciagu calego dnia nie zainstalowac mi sie nawet 1gb z instalera od strony rockstara) prosiłbym o szybką pomoc.

• Aive zmienił(a) tytuł na Błąd transferu składnika GTA V błąd data.2
Opublikowano
23 godziny temu, Nightmare' napisał:

ten tematu juz widzialem a jedyne co sie dowiedzialem ze moge zrobic ten obraz plyty ale nawet na yt nie moge znalezc jak taki obraz zrobic z tej plyty GTA -_-

Opublikowano

Pierwszy lepszy wynik po wpisaniu frazy "jak zrobić obraz z płyty" w wyszukiwarce Google. Napisz, jeśli nadal nie wiesz jak dokładnie to zrobić.

https://youtu.be/L5esE51l_vg?t=90

Opublikowano

dalej nie wiem jak to dokladniej zrobic bo ten film juz ogladalem i mi sie nie udaje zrobic moglbym prosic o rozwiniete tlumaczenie? jestem nie ogarniety sory...

(mam to pobrane juz od 2tygodni)

Opublikowano

Jasne.

Włóż płytę do napędu, uruchom program ImgBurn. Po pokazaniu się pierwszego okna, wybierz opcję Create image file from disc. W polu Source wybierz napęd, w którym znajduje się płyta z grą, następnie w Destination wybierz lokalizację zapisu pliku (może to być dowolne miejsce na dysku) i na końcu kliknij w ikonę na dole, pokazującą płytę z zieloną strzałką nakierowaną na płytę w ramce. Wyskoczy kolejne okno, wybierz opcję yes oraz OK. We wskazanym wcześniej przez Ciebie miejscu zostanie stworzony obraz płyty, plik będzie mieć rozszerzenie .iso. Pobierz program Daemon Tool i uruchom plik przez niego. Mniej więcej tak przebiega ten proces. Nie jestem pewny co do jego dokładności, bo nie posiadam obecnie zainstalowanego programu, a wzoruję się jedynie na zdjęciach z wyszukiwarki, aczkolwiek ten sposób powinien działać.

Opublikowano
1 godzinę temu, Rayzer. napisał:

Jasne.

Włóż płytę do napędu, uruchom program ImgBurn. Po pokazaniu się pierwszego okna, wybierz opcję Create image file from disc. W polu Source wybierz napęd, w którym znajduje się płyta z grą, następnie w Destination wybierz lokalizację zapisu pliku (może to być dowolne miejsce na dysku) i na końcu kliknij w ikonę na dole, pokazującą płytę z zieloną strzałką nakierowaną na płytę w ramce. Wyskoczy kolejne okno, wybierz opcję yes oraz OK. We wskazanym wcześniej przez Ciebie miejscu zostanie stworzony obraz płyty, plik będzie mieć rozszerzenie .iso. Pobierz program Daemon Tool i uruchom plik przez niego. Mniej więcej tak przebiega ten proces. Nie jestem pewny co do jego dokładności, bo nie posiadam obecnie zainstalowanego programu, a wzoruję się jedynie na zdjęciach z wyszukiwarki, aczkolwiek ten sposób powinien działać.

spróbowałem tego sposobu ale podczas 2%ładowania wyświetla mi sie okienko żeby anulować kontynuować lub ponowić próbę i jak klikne opcje 2/3 to ciagle to samo :P

Opublikowano

Dnia 28.10.2018 o 19:29, XmegaXL napisał:

spróbowałem tego sposobu ale podczas 2%ładowania wyświetla mi sie okienko żeby anulować kontynuować lub ponowić próbę i jak klikne opcje 2/3 to ciagle to samo :P

no to nie dziala cos :P

Opublikowano

Mhm. Upewnij się, czy aby na pewno płyta fizycznie nie jest uszkodzona: nie ma żadnych pęknięć i zbyt dużej ilości rys na powierzchni. Być może jej stan jest na tyle kiepski, że komputer nie jest w stanie odczytać jej zawartości, co uniemożliwia instalację gry i wykonanie wszelkich innych czynności, które wiążą się z działaniem na plikach zapisanych na płycie. Nie jestem w stanie przewidzieć o jaki błąd dokładnie chodzi, więc byłoby miło, gdybyś podał jego treść. Poza tym, zawsze możesz spróbować skorzystać z innego programu bądź tradycyjnym sposobem przekopiować zawartość płyty do dowolnego miejsca na dysku.

Więcej pomysłów niestety do głowy mi nie przychodzi, nie jestem informatykiem, a więc nie mam wiedzy, która pozwoliłaby mi pomóc rozwiązać Twój problem, który zresztą dotyczy bardziej samej płyty czy napędu, aniżeli GTA (sam launcher nie ma nic do tego), dlatego proponuję pomocy szukać w dziale dot. Elektroniki – tam na pewno znajdą się osoby z większą wiedzą ode mnie, które wskażą Ci prawidłowe odpowiedzi.

Opublikowano
Dnia 1.11.2018 o 22:11, Rayzer. napisał:

Mhm. Upewnij się, czy aby na pewno płyta fizycznie nie jest uszkodzona: nie ma żadnych pęknięć i zbyt dużej ilości rys na powierzchni. Być może jej stan jest na tyle kiepski, że komputer nie jest w stanie odczytać jej zawartości, co uniemożliwia instalację gry i wykonanie wszelkich innych czynności, które wiążą się z działaniem na plikach zapisanych na płycie. Nie jestem w stanie przewidzieć o jaki błąd dokładnie chodzi, więc byłoby miło, gdybyś podał jego treść. Poza tym, zawsze możesz spróbować skorzystać z innego programu bądź tradycyjnym sposobem przekopiować zawartość płyty do dowolnego miejsca na dysku.

Więcej pomysłów niestety do głowy mi nie przychodzi, nie jestem informatykiem, a więc nie mam wiedzy, która pozwoliłaby mi pomóc rozwiązać Twój problem, który zresztą dotyczy bardziej samej płyty czy napędu, aniżeli GTA (sam launcher nie ma nic do tego), dlatego proponuję pomocy szukać w dziale dot. Elektroniki – tam na pewno znajdą się osoby z większą wiedzą ode mnie, które wskażą Ci prawidłowe odpowiedzi.

a co mam zrobić gdy juz przekopiuje i wiem że to nic z launcherem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...