Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Znaczący spadek FPS przy dobrym sprzęcie

Aplay.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, posiadam laptopa Lenovo Legion Y520 w konfiguracji i5-7300HQ/8GB ram/Radeon RX560 4GB. Gram już bardzo długo w Fortnite na moim sprzęcie i zazwyczaj fpsy wachały się nawet od 100 do 200FPS w zależności od ustawień graficznych. Wiadomo, z kolejnymi aktualizacjami i coraz większymi pierdołami dodawanymi przez Epic ilość FPS malała ale w płynności rozgrywki nie było różnicy. Obecnie gram średnio w 120FPS przy przeciętnych ustawieniach graicznych, a bynajmniej powinienem grać. Z dnia na dzień odpalam Fortnite i nagle jakby się popsuł, diametralny spadek fpsów, obecnie skaczą jak głupie od 10 do 50 max. Nie da się grać, gdyby to jeszcze były stałe klatki, jednak obraz się tnie jak głupi. Nic nie instalowałem,  nic nie robiłem, po prostu nagle zaczął działąć 3 razy gorzej. Próbowałem czyścić na różne sposoby, gra jest na dysku ssd na którym jest dużo wolnej przestrzeni, ccleaner, advanced systemcare, driver booster - instalacja najnowszych sterowników na nic. Ma ktoś jakiś pomysł, co mogę jeszcze zaradzić?

#LenovoLegion Team

Opublikowano

Sprawdź temperatury cpu/gpu programem hwinfo64.

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano

Najprawdopodobniej aktualizacja systemu coś namieszała... jak zwykle zresztą. Powyłączaj te wszystkie udogodnienia do grania z Windows 10, w ustawieniach i rejestrach. 

185241494535326637230.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 21.10.2018 o 20:05, N3ST0 napisał:

Najprawdopodobniej aktualizacja systemu coś namieszała... jak zwykle zresztą. Powyłączaj te wszystkie udogodnienia do grania z Windows 10, w ustawieniach i rejestrach. 

@N3ST0 a jak to powyłączać? Co tam mogą być za "udogodnienia" ? 

#LenovoLegion Team

Opublikowano

Tutaj masz poradnik 

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...