Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DarHor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Szukam ludzi do pomocy przy tworzeniu klona plemion bądź gry podobnej. Projekt jest w bardzo początkowej fazie (o tym niżej), jest pisany z użyciem PHP w wersji 7.0 + z użyciem frameworka Laravel w wersjj 5.5,  system bazy danych to MySQL. Szukam ludzi którzy znają PHP chociaż w stopniu dobrym (zawsze służę pomocą w razie czego) i znają relacyjne bazy danych. Projekt jest (niestety jak na razie tylko przeze mnie) po godzinach bez żadnego parcia czy terminów i tak by pozostało. Więc jeśli ma ktoś chęci i czas i chciałby dorzucić swoją cegiełkę do projektu to zapraszam na PW. Temat będzie mi też służył jako informacja co się dzieje z  projektem, będę starał się pisać w nim co zostało dodane, skończone. Póki co demo nie ma, bo nie ma co pokazywać ale niżej jest lista co zostało zrobione.

Zrobione:

1.  Logowanie/Rejestracja
  2.  System światów i zarządzanie bazami danych. Każdy serwer gry ma osobną bazę danych oraz jest jedna baza główna. Dodatkowo serwery gry mają wspólne pliki. Nie trzeba go każdego serwera gry kopiować plików jak to było w reszcie plików plemion.
  3. Tworzenie osady użytkownika, wiosek barbarzyńskich 
  4. Przegląd osady, oraz widok wielu osad.
  5. System budynków i budowania
  6. System jednostek (rekrutacja jednostek nie jest skończona) 
  7. Podstawowy widok mapy

Nie jest tego co prawda dużo ale tworzę to sam i czasem brakuje mi kogoś żeby przegadać pewne rzeczy :) Jesteś chętny? Pisz prywatną wiadomość

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...