Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z tworzeniem kont

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od jakiegoś czasu działam sobie na jakichś tureckich pliczkach tak 4fun, logowałem się przez konta które już istniały. Nie mogłem jednak stworzyć kont, postaci... Postanowiłem wyczyścić tabelki według tutorialu dostępnego na forum, jednak to również nie pomogło. Nowe konto nie wchodzi za cholere, pisze cały czas "Trwa logowanie"(po turecku rzecz jasna xD)
Pozdrawiam i dziękuję z góry za każdą odpowiedź! :)

4613f3c2a38d0d10gen.png

Opublikowano

Nie wiem jakim poradnikiem sie wzorowales ale uzupełnić 3 kolumny to chyba nie jest wielki problem.

1) id - skoro masz puata tabele to wstaw 1

2)login - no chyba wiadomo

3)haslo zakodowane md5 (z * na ppczatku)

Opublikowano
12 godzin temu, Intern napisał:

Nie wiem jakim poradnikiem sie wzorowales ale uzupełnić 3 kolumny to chyba nie jest wielki problem.

1) id - skoro masz puata tabele to wstaw 1

2)login - no chyba wiadomo

3)haslo zakodowane md5 (z * na ppczatku)

Czytaj ze zrozumieniem kolego :P
Konto potrafię zrobić (xD), chodzi o to, że nie mogę się nim zalogować... Gdybym uzupełnij login/hasło źle, to by pisało "Niepoprawny login/hasło", a nie ciągle "Trwa logowanie"...

SYSERR: Oct  4 18:50:29 :: ChildLoop: AsyncSQL: query failed: Field 'pid5' doesn't have a default value (query: INSERT INTO player_index  (id) VALUES(63369) errno: 1364)

Ta jedna linijka powtarza się cały czas w sysserze, który jest w usr/game/cores/db/
@EDIT
okej, gdy dopisałem id konta do tabelki player_index, to zadziałało, ale mam jakąś pustą postać na koncie, gdy na nią wejdę to czarny ekran. Nowych postaci nie mogę stworzyć, po prostu jest komunikat "Nie można stworzyć postaci"
@EDIT2
Po stworzeniu innego konta, nie ma pustej postaci, ale wciąż nie można stworzyć nowej.

4613f3c2a38d0d10gen.png

Opublikowano

Skoro usuwasz konta to i powinieneś wyczyścić tabelki player_index i player i wiecej (najlepiej to wszystkie oprócz itemów/mobów/sklepów npc/bonów/ulepszania) bo inaczej będzie totalny ssyf

Okaze sie np. ze masz postacie 'widmo' na koncie, czy postać ma np. 10k hp na 1lv bez eq albo jakies qf z questów.

Opublikowano
21 minut temu, Intern napisał:

Skoro usuwasz konta to i powinieneś wyczyścić tabelki player_index i player i wiecej (najlepiej to wszystkie oprócz itemów/mobów/sklepów npc/bonów/ulepszania) bo inaczej będzie totalny ssyf

Okaze sie np. ze masz postacie 'widmo' na koncie, czy postać ma np. 10k hp na 1lv bez eq albo jakies qf z questów.

Usunięte, ale nadal nie rozwiązuje mojego problemu :|

4613f3c2a38d0d10gen.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...