Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z spadającymi klatkami podczas gry.

TheKomarex521

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, piszę tu po raz pierwszy, lecz mam problem, z którym zmagam się dość długo. Otóż gdy gram w jakąkolwiek grę, to z 60kl/s potrafi spaść do 24kl/s i tak może na 5-10 sekund, 20 sekund będzie dobrze i znów spadek. Myślałem, że to wina chłodzenia (miałem te jakby "fabryczne") więc kupiłem SilentiumPC Spartan 3 Pro, lecz wszystko było dalej tak samo, temperatur procesora dalej skaczą (sprawdzane na HWMonitorze, jak ktoś by chciał mogę dać scr) lecz z tego co pamiętam to wachały się one od 40 normalnie i w skoku okolo 60 stopni, wymieniałem pastę itp i tu moje pytanie, co to może być? Chcę również dodać, czy to może nie wina obudowy, ponieważ moja obudowa jest w złym stanie, klapy nie mają śrubek itp i jestem gotów wymienić obudowę, by przepływ powietrza itp był lepszy, lecz żeby nie kupować teraz obudowy, bo może być to problem czego innego tu nachodzi moje pytanie. Specyfikacje podaje poniżej, 

Procesor: AMD FX-8120 8 CPU 3.1ghz

Chłodzenie: SilentiumPC Spartan 3 Pro

Płyta główna: ASUS m5a78l-m lx3

RAM: 8192MB DDR3 1600mhz

Karta graficzna (podam moją starą kartę i nową, ponieważ na dwóch dzieje się to samo) STARA: Nvidia GeForce GTX 650 1gb NOWA: AMD Radeon R9 380 4GB

Zasilacz: SIlentiumPC Vero L2 500W

Dyski: (chyba nie będą ważne ale) 1TB HDD i 120GB SSD

Jak o czymś zapomniałem proszę mnie poinformować i z góry dziękuję za pomoc, jeśli dodałem post w złej zakładce proszę mnie poinformować to zmienię.
Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...