Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Samsug Galaxy J5 2017 - zablokowana tacka z kartą SD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dzisiaj  wymieniałem kartę SD w moim telefonie i przy wkładaniu tacki z nią był lekki opór ale sprawdzałem parę razy czy wszystko dobrze ułożyłem i było dobrze wiec wsadziłem ja do końca, ale nie mogę teraz wyjąc tacki z nią. Normalnie tacka wysuwa się na tyle że można ja swobodnie wysunąć palcami ale teraz wysuwa się tylko na milimetr.  Wiecie czym mógłbym to jakoś podważyć tak żebym nie uszkadzając telefonu?

Pozdrawiam

Opublikowano

Wsuwaj cienką blaszkę od dołu albo od góry ruszając nią energicznie w lewo i w prawo zarazem naciskając jak czujesz opór. Poza tym uchwycenie szufladki szczypcami i wyciągnięcie przy oporze też pomaga do czasu a z uszkodzisz całkiem. :/ 

Opcjonalnie wyciskaj nie kawałkiem druta czy dołączonym do zestawu kluczykiem z ostrzem tylko igłą albo sztywnym cienkim śrubokrętem. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

• Aive zmienił(a) tytuł na Samsug Galaxy J5 2017 - zablokowana tacka z kartą SD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...