Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Steam] Scamer rocket league

11387313

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, 15 września o północy wymieniałem się z pewną osobą w grze rocket league, (Wymiana w tej grze nie dzieje się na steam'ie, gdzie jest dużo różnych zabezpieczeń, tylko zapraszasz drugą osobę w grze do lobby gdzie się wymieniacie, a trade'u nie trzeba potwierdzać nigdzie na aplikacji steam) gracz z którym się wymieniałem powiedział mi, że ceny przedmiotów się zmieniły oraz podał link do tej strony: league-exchange.com, strona wyglądała normalnie oraz przekierowała mnie prawdopodobnie do atrapy logowania na steam'ie, byłem tak nie uważny, że nie spojrzałem na url strony i normalnie się zalogowałem, po dwóch minutach dostałem wiadomość w języku rosyjskim na email'a, że ktoś logował się na moje konto z innego urządzenia, wchodząc na grę zobaczyłem, że znikły moje cztery klucze ze ekwipunku, po tym osoba z która pisałem mnie zablokowała. Piszę tą wiadomość jako prośbę zgłoszenia oszusta, oraz dla graczy rl żeby uważały na tą stronę, chciałem również zadać pytanie dla osób bardziej znających się na takich przypadkach, czy jest jakakolwiek szansa odzyskania moich item'ów (klucze kupiłem za 20 zł :/ ), sprawę zgłosiłem na steam support oraz rocket league support. Wpisując adres tej strony w googlu wyświetlą się różne historie na różnych forach, w których ludzie mówią, że zostali także okradzeni.

Oszust: https://steamcommunity.com/profiles/76561198437054134

Opublikowano

Błąd zrobiłeś ty ;) Wszedłeś w link który podała Ci randomowa osoba.

Wątpię że o 20zł coś zrobią iż to śmieszna kwota.

Opublikowano

Serio błąd popełniłem ja? Naprawdę dzięki, że to napisałeś bo ja wcale o tym nie wspomniałem w temacie: "byłem tak nie uważny" ;). Wejście w ten link nie było niczym złym tylko zalogowanie się nie patrząc na url strony, jedyne co może mi zrobić haker w platformie steam przez link to zainstalować wirus, który w kilka sekund zostanie wykryty przez program antywirusowy na moim komputerze lub także zlokalizować mój komputer ale informacja gdzie mieszkam dla kogoś kto kradnie internetowe przedmioty będzie mało ważna. Tacy hakerzy którzy włamują się do NASA, *raczej* na steam'ie nie działają, więc wątpię, żeby ktoś zrobił mi coś poważnego w tej platformie samym linkiem.

Prosiłem, żeby odpowiedziała mi osoba która coś o tym wie, a jak widzę ty masz zerowe pojęcie, więc trochę cię oświecę ludzie tacy działają w grupie, tworzą stronę atrapę oraz na innych prawdziwych stronach trade dają oferty różnych przedmiotów w korzystnych cenach, żeby później jakoś zmanipulować osobę zainteresowaną kupnem, aby sprawdziła, zalogowała się na ich własnej stronie, gdzie rzekomo są wszystkie oferty sprzedawcy. Ja tak długo szukałem jakiś ofert, że w mgnieniu oka 22 godzina zmieniła się na pierwszą w nocy, a chyba nie muszę tobie tłumaczyć, że człowiek nie myśli racjonalnie w takich późnych godzinach. "20 zł to śmieszna kwota" Najgłupsze zdanie jakie kiedykolwiek usłyszałem, taki człowiek zarabia 20 zł na jednej osobie, a na drugiej może zarobić 300 zł, nie mówiąc o tym, że cała jego akcja dzieje się w ciągu 3,4 minut, dlatego oszusta zgłasza się nawet jakby ukradł komuś 10 zł, żeby później nie okradł kogoś innego na większą sumę. Zmieniając temat jak to się mówi: "grosz do grosza i będzie kokosza", nie powinno się zgadywać wieku ludzi ale po tym co powiedziałeś oraz, po twoim avatarze na steam'ie daj ci max. 18 lat, więc jak kiedyś pójdziesz do pracy sezonowej i będziesz zarabiał 10 zł na godzinę przypomnij sobie, że ktoś zarobił "śmieszną kwotę 20 zł w ciągu 3 minut". ;) 

down: chłopaku gadasz bzdury, bo jeżeli na steam'ie jedną osobę zgłosi 20 osób z tym samym powodem to administracja tej platformy zaczyna interesować się sprawą, wiem o tym dobrze bo widziałem już kilka osób, które poprosiły o reporty za scam,cheaty na różnych forach do gier i po kilku dniach każdy który zgłosił tą osobę dostał wiadomość na emailu, że gracz został ukarany, a itemy wróciły do poszkodowanych ale co ty możesz wiedzieć jak jesteś tak zapracowany, że zarabiasz 4 tysiące tygodniowo. Co mi da osoba, która się zna? To chyba jasne do naprawy auta dzwonisz po swojego kolegę, czy po mechanika, chciałem żeby wypowiedziała się osoba, która miała podobny problem i jak sobie z tym poradziła, a nie zdesperowany chłopak który chwali się ile zarabia tygodniowo, lol?

"Jedyne co teraz zrobiłeś to się poniżyłeś" Wiesz z perspektywy osoby obserwującej jak na razie ty robisz z siebie pajaca, napisałeś 8 gówno wartych co do tematu zdań i użyłeś przy tym 6 tych samych emoji. Po mojej opowiedzi, która ładnie mówiąc upokorzyła cię, ty odpowiedziałeś desperacko ile zarabiasz, nie mówiąc o tym że na twoim avatarze robisz "daba" i wyglądasz jakbyś miał 15 lat, chyba że twoje życie jest takie nudne, że avatar dwójki kolegów pobrałeś z internetu, błagam człowieku mniej jakiś honor i przestań się juz wypowiadać bo z każdą twoją nową wiadomościa pokazujesz jaki jesteś pusty.

Edit: Fajnie na krytykę reagujesz, powiedziałem że na avatarze wyglądasz jak dziecko i od razu zmieniasz.

Opublikowano

Mój drogi, nie jest to temat do dyskutowania nad moją osobą.

:)

Zgłaszając sprawę do Steam'a, nic nie zrobią. Dla nich kwota 20zł to jest nic, osobą kradną po 500zł na ich platformie i to ignorują, także powodzenia.

Masz wyraźnie napisane na Steamie w pewnym miejscu, aby nie wchodzić w nieznane linki od innych osób :)

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...