Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Silkroad - Problem z uruchomieniem (Win10)

Seruto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka, ostatnio zachciało mi się wrócić do silka, ale nie prosicie mnie o autobiografię więc do sedna.

Problem leży w samej grze, nie w jednym z serverów. Próbowałem uruchomić ok. 5 privów i za każdym razem było tak samo:
włączam launcher -> update -> klikam start. W tym momencie powinien pojawić się za jakieś 10 sekund mały obrazek z niewidzialnym ładowaniem gry.
Tutaj właśnie leży mój problem, nie pojawia się. Próbowałem wyłączyć w menedżerze urządzeń ale tam nawet nie było procesu silka.
Komputer, kartę graficzną etc. mam ponad rekomendowane, więc to nie to.

Na forum poświęconym silkowi znalazłem odpowiedź która podobno poskutkowała, ale jako że zielony jestem w win10 to nie wiem gdzie szukać :D

"Wchodzimy właściwości Mój Komputer - > zakładka Zaawansowane -> Uruchamianie i odzyskiwanie -> ustawienia -> klikamy edytuj pojawi się notatnik -> szukamy wpisu /NoExecute=OptIn i zamiast OptIn wpisujemy AlwaysOff -> zaspisujemy zmiany -> resetujemy komputer -> cieszymy się grą. "

W Windzie 10 nie ma czegoś takiego jak edytuj i właśnie nie wiem gdzie zmienić wpis OptIn na AlwaysOff.

Dziękuję za uwagę, pozdrowionka :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...