Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z wejściem mini jack w komputerze

M1CHES

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem, ponieważ gdy przypinam JAKIEKOLWIEK słuchawki do komputera to on ich nie wykrywa. Tak jakby ich nie było. Po chwili manipulowania kabelkiem przy wejściu jack (delikatnie w lewo, prawo, góra, dół) na zasadzie prób i błędów komputer wykrywa, że podłączono słuchawki. Jeżeli odsunę krzesło kawałeczek dalej ze słuchawkami na uszach, tak że kabelek delikatnie zmienia swoją pozycje komputer przestaje wykrywać słuchawki i powracam do punktu wyjścia. Czasami po manipulowaniu (podkreślam DELIKATNYM MANIPULOWANIU) tym kablem dźwięk jest tylko w prawej słuchawce. Teraz trochę tych rzeczy z serii "na pewno się przydadzą tylko ja o tym nie wiem":

1. Słuchawki są w pełni sprawne. Modelu nie znam, ale są od Genesisa, kupione za +/- 100zł około pół roku temu

2. Po podłączeniu sluchawek do innego urządzenia np. telefonu, albo innego komputera działają jakby nigdy nic.

3. Płyta główna raczej sparwna

4. Nic nie ruszałem w środku komputera - tylko co jakiś czas go otwieram jak czyszczę.

5. Nie wiem czy tak jest we wszystkich kompach, ale bezpośrednio z płyty głównej są wejścia z tyłu, a te z przodu są poprowadzone kabelkiem do płyty głównej.

Opublikowano

Sprawdź an innych słuchawkach najlepiej z jackiem 3 pinowym.  

Ewentualnie zainstaluj oprogramowanie do karty dźwiękowej. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano
10 minut temu, Ktosiu napisał:

Sprawdź an innych słuchawkach najlepiej z jackiem 3 pinowym.  

Ewentualnie zainstaluj oprogramowanie do karty dźwiękowej. 

Sprawdzałem na kilku słuchawkach - na każdych ten sam problem. Wszystko do karty dźwiękowej też jest ok

Opublikowano

To sprawdź jak są podpięte słuchawki przednie, typów pinów/wtyczek do płyty  jest dwa i może być niewłaściwy założony na piny , co wpływa również na tylni panel. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano
3 minuty temu, Ktosiu napisał:

To sprawdź jak są podpięte słuchawki przednie, typów pinów/wtyczek do płyty  jest dwa i może być niewłaściwy założony na piny , co wpływa również na tylni panel. 

Zapomniałem napisać - na panelu tylnym (czyli tym do którego bezpośrednio dochodzi płyta) wszystko śmiga, ale zależy mi na używaniu jacka na panelu przednim. Słuchawki są 3 pinowe - tak samo jak wejścia

Opublikowano
4 minuty temu, Ktosiu napisał:

Podałem rozwiązanie to sobie sprawdź.

Nie wiem co mam kumplu sprawdzać. Napisałeś żebym sprawdził jak są podpięte - no są. Jak mogą być inaczej podpięte?

• Aive zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...