Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy taki styl rozgrywki na serwerze jest ciekawy? - opinie użytkowników

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, pięć lat temu grałem na serwerze znanym pod nazwą AgeCraft. Był to świat osadzony w średniowieczu z liczną ilością questów. Z questów mogliśmy zdobyć jakieś przedmioty, sztabki złota oraz szacunek na serwerze. Na początku zaczynalibyśmy jako nikt, zwykły rozbitek, który nie może nawet kupować a raczej wynajmować działek za pieniążki, które zdobywalibyśmy okradając ludzi poza szlakami - lub jak kto woli uczciwie pracując i sprzedawać u NPC, czy to zboże z własnej farmy itp. Dopiero później po ukończeniu kilku questów typu: złowienie rybek itd mógłby zacząć normalnie funkcjonować.

Na serwerze nie funkcjonowałyby teleporty, każdy musiałby się poruszać we własnym zakresie - czy to na koniu, czy pieszo. Poza wyznaczonymi drogami byłaby możliwość zabijania się i okradania ewentualnie ludzi. 

Gracze mogliby również tworzyć gildie. Dostawaliby cuboida w wyznaczonym terenie oraz własną grupę. Utworzenie gildii byłoby płatne w złotówkach - ze względu na chęć ograniczenia ilości grup.

Panowałyby dwa czaty tekstowy - jeden lokalny, standardowy, oraz globalny, który aktywowałby się przed wpisaniem wykrzyknika przed tekst np. !Cześć. - tak samo jak to było kiedyś na serwerze MPCforum.

Kilka lat temu już byłem gotów stawiać ten serwer, nawet powstał zwiastun - można śmiało obejrzeć niżej i dać znać.

Dajcie znać czy taki serwer by was interesował :) 

Pozdrawiam

• Marosking zmienił(a) tytuł na Czy taki styl rozgrywki na serwerze jest ciekawy? - opinie użytkowników
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Oczywiście, ciekawy i oryginalny tryb :) 

Jeśli w poście masz do mnie sprawę dodaj @dawidex335

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...