Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer za +/- 4k

Dziubso0n

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytania:
- Do czego Ci 16 ramu
- Czy zestaw ma być cichy, normalny, może być głośny
- Komputer ma wyglądać z zewnątrz?
- Zestaw głównie do gier? Jakiejś szczególnej? Do stremowania?

MOBO: MSI Z370 Tomahawk CPU: Intel CORE i5-8600K (5GHz) GPU: GeForce GTX 1060 Dual 6GB (Palit) RAM: Patriot Viper DDr4 16GB (2x 8GB) 3400 CL16

PSU: Chieftec 700W GPE-700S CPU Cooling: SilentiumPC Fortis3 SSD: Transcend SSD340 256 GB CASE: Corsair Carbide SPEC-ALPHA Monitor: MSI Optix G24C     

Całkowity koszt: 5400PLN (Marzec 2018)

Opublikowano
11 godzin temu, Aventisek napisał:

Pytania:
- Do czego Ci 16 ramu
- Czy zestaw ma być cichy, normalny, może być głośny
- Komputer ma wyglądać z zewnątrz?
- Zestaw głównie do gier? Jakiejś szczególnej? Do stremowania?

Wydaje mi się że 16 gb to najlepsza opcja jeśli chodzi o ten zestaw i gry.

Zestaw żeby był taki normalny pod względem głośności.

Nie zależy mi na wyglądzie komputera.

Zestaw tylko i wyłącznie do gier.

Opublikowano

Cóż mam coś takiego: https://www.morele.net/inventory/info/bfb42d78/

- Zamiast HDD możesz dorzucić do 480GB SSD cena tak na prawdę ta sama. W zestawie kozak SSD z realnym odczytem 1700.
- 16 Ramu jest na CL13
- Płyta główna inna, moim zdaniem lepsza
- SSD na kościach TLC, ale 5 lat gwarancji ( Można do niego dokupić radiator )
- Odnośnie cen można szukać na allegro tańszych komponentów.
- Obudowa według uznania, ale nie kupuj szrotu za 90zł.
- Zasilacz 500W bronze starczy, ale można dać delikatnie lepszy o ile jesteś w stanie dorzucić około 50zł.
- Chłodzenie do procesora dopiero jak poważnie będzie się grzał, a tak to wystarczy dobrą pastę dać i powinno śmigać :)

Można wybrać opcje bez HDD, a 240 GB po optymalizacji systemu starcza :).

Jak masz pytania to PW, albo tutaj.

MOBO: MSI Z370 Tomahawk CPU: Intel CORE i5-8600K (5GHz) GPU: GeForce GTX 1060 Dual 6GB (Palit) RAM: Patriot Viper DDr4 16GB (2x 8GB) 3400 CL16

PSU: Chieftec 700W GPE-700S CPU Cooling: SilentiumPC Fortis3 SSD: Transcend SSD340 256 GB CASE: Corsair Carbide SPEC-ALPHA Monitor: MSI Optix G24C     

Opublikowano

Bardziej bym poszedł w drugi zestaw lecz go trochę zmodyfikował: https://www.x-kom.pl/lista/250e6y8rw zmieniłem praktycznie dysk SSD na lepszy z dłuższą gwarancją 5 lat.

Ewentualnie MSI GeForce GTX 1060 ARMOR 6GB + Kingston 240GB A400 z dyskiem SSD jest dalej dostępny.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano
9 godzin temu, Krzysztofnowak napisał:

Procek nie opyla się zmień na Intel i5-8600 3.10GHz BOX https://www.x-kom.pl/p/421239-procesory-intel-core-i5-intel-i5-8600-310ghz-box.html tańszy i szybszy ;) 

Ale wtopa :< Ziomek racja. Bierz i5-8600

Dnia 10.09.2018 o 19:10, Gajwer napisał:

Bardziej bym poszedł w drugi zestaw lecz go trochę zmodyfikował: https://www.x-kom.pl/lista/250e6y8rw zmieniłem praktycznie dysk SSD na lepszy z dłuższą gwarancją 5 lat.

Ewentualnie MSI GeForce GTX 1060 ARMOR 6GB + Kingston 240GB A400 z dyskiem SSD jest dalej dostępny.

Odnośnie mojego zestawu po zmianie procka można ostatecznie żeby zaoszczędzić troszkę to  dać tego Armora z ssd. Niestety też TLC no to szału nie będzie.

Opublikowano

Coś dziwnego się dzieje z cenami procesorów, zgadzam się i5-8600 się bardziej opłaca.

Podałem w moim zestawie dysk SSD ADATA na kościach MLC, dysk z grafiki zostaje wolny to już kto co z nim zrobi to własny interes.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...