Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestaw - 8500 zl z chłodzeniem wodnym

Urbaniq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jaki posiadasz budżet na kupno?    do 8,5 tys
Kiedy zamierzasz kupić zestaw (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)? odrazu po wybraniu zestwu 
Jaka jest dotychczasowa speyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? 1920x1080
Do czego ma służyć komputer? Gry filmy internet
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? nie sam komputer
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? nie 
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? jesli bedzie mozna tak
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? chcialbym w tej obudowie Thermaltake View 27 (CA-1G7-00M1WN-00) najlepiej jakby było dużo światelek i chciałbym podzespoły z Asusa A ramy g skill rgb
Czy części mogą być używane? nowe czesci
Opublikowano

Obudowa jest dostępna tylko w jednym sklepie w Polsce Sunnyline Computer, tam musisz ja zamówić chyba że zdecydujesz się na inną.

Komputer potrzebujesz na teraz czy możesz się trochę wstrzymać do premiery?

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano
7 minut temu, Gajwer napisał:

Obudowa jest dostępna tylko w jednym sklepie w Polsce Sunnyline Computer, tam musisz ja zamówić chyba że zdecydujesz się na inną.

Komputer potrzebujesz na teraz czy możesz się trochę wstrzymać do premiery?

Najlepiej teraz moze byc inna obudowa i o jaka premiere chodzi ? 

Opublikowano
Cytat

Procesorów jak i kart graficznych.

wolabym na teraz

Pomoże ktoś? Serio potrzebuje kompa Ale słabo się znam i niewiem co wybrać z chlodzenia wodnego też nie wiem co najlepsze 

Opublikowano

Jedno to części, a drugie to przy takim zestawie montowanie podzespołów. Jak znasz kogoś kto pracuje w serwisie, na prawdę zna się na kompach, niech Ci to złoży. A ja zaraz coś od siebie dam w takim przedziale. Osobiście nie wydawałbym tyle kasy na kompa. 1070 Ci wystarczy, a kupe kasy w kieszeni zostanie na modernizację w przyszłości ;). Poza tym nowe grafy wchodzą.

Także chcesz całość do 8.5k? Moim zdaniem to zestaw do streamingu, gier, grafiki, a nie do gier... Szkoda kasy. Miną 2-3 lata skończy się gwarancja i kasa w błoto. Poza tym trzeba to wykorzystać.

1070 nawet Zotac ze względu na gwarancje.
i7-8700K
MSI Z370 Tomahawk kozak płyta, posiadam kręci się miodzio (pracuje w serwisie) zaniża napięcia i trzyma jak trzeba.
16 Ramu 3200/3400 CL 16, a jak 3000 to tylko cl15 przy czym poszukałbym jeszcze szybszych z cl16.
SSD 240 NvMe na mlc z 2500+ odczytem
Chłodzenie wodne ze średniej półki
Zasilacz 600W z dobrą sprawnością
1-2tb HDD w zależności co trzymasz.
Obudowa na pierwszy rzut oka średnia, ale nie oceniam jej pochopnie, bo nie widziałem.

Komp będzie śmigał jak niebo po dobrej konfiguracji systemu.

Napisz niżej czy chcesz z wyglądem, 100% opłacalność, a postaram się coś dostosować.

MOBO: MSI Z370 Tomahawk CPU: Intel CORE i5-8600K (5GHz) GPU: GeForce GTX 1060 Dual 6GB (Palit) RAM: Patriot Viper DDr4 16GB (2x 8GB) 3400 CL16

PSU: Chieftec 700W GPE-700S CPU Cooling: SilentiumPC Fortis3 SSD: Transcend SSD340 256 GB CASE: Corsair Carbide SPEC-ALPHA Monitor: MSI Optix G24C     

Całkowity koszt: 5400PLN (Marzec 2018)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...