Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak stworzyć prefixy na chacie - Essetnials i PermissionsEx

Brunhild

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Mam pewien problem, otóż posiadam plugin PermissionsEx oraz EssentialsX i mam parę pytań

1. Jak "połączyć" te pluginy, aby były widoczne prefixy oraz zostały nadane permisje, chodzi mi o takie coś:

WLASCICIEL : Brunhild>> Czesc       < To na chacie

ADMIN Brunhild (te kreski)

I ogólnie, aby ta konkretna ranga miała takie i takie permisje. Może jest do tego jakiś poradnik? Jeśli tak to proszę o link do niego :C

2. Czy EssentialsX przy PermissionsEx zadziała tak jak zwykły Essentials? Z tego co wiem, to jak się pobiera zwykły essentials to kilka pluginów (essentialschat, essentialshome, ...), które widać za pomocą /plugins, a EssentialsX ma tylko 1 plugin - to może przeszkodzić?

NAJBARDZIEJ ZALEŻY MI NA RANGACH WIDOCZNYCH NA CZACIE I NA TABIE! JAK SKONFIGUROWAĆ ESSENTIALSX ORAZ PERMISSIONSEX ŻEBY TAK TO WYGLĄDAŁO? CZY JEST POTRZEBNY JAKIŚ DODATKOWY PLUGIN???

Również bym chciał zrobić inne rangi, nie tylko właściciela :P 

Opublikowano

W pliku konfiguracyjnym Essentials, w 'zakładce' EssentialsChat robisz coś takiego.

#format: '<{DISPLAYNAME}> {MESSAGE}'
  #format: '&7[{GROUP}]&r {DISPLAYNAME}&7:&r {MESSAGE}'

group-formats:
    <nazwa rangi taka sama jak w pliku permissions.yml (PermissionsEx) WIELKOŚĆ LITER MA ZNACZENIE!: '&4&lWLASCICIEL &c{DISPLAYNAME}&7:&r {MESSAGE}'
    <nazwa rangi taka sama jak w pliku permissions.yml (PermissionsEx) WIELKOŚĆ LITER MA ZNACZENIE!: '&4&lWLASCICIEL &c{DISPLAYNAME}&7:&r {MESSAGE}'

Następnie w pliku permissions.yml (PermisssionsEx robisz coś takiego.

<ranga taka sama jak w Essentials>:
	default: true (czy ma byc domyslna true:false)
    permissions:
  	- dsa
  	- dsa

I teraz uruchamiasz ponownie serwer.

Co do EssentialsX to jest to samo co Essentials, tylko wspiera najnowsze wersje. Musisz pobrać EssentialsChat (aby prefixy działały) oraz EssentialsSpawn (abyś mógł tworzyć spawny dla różnych grup).

• Marosking zmienił(a) tytuł na Jak stworzyć prefixy na chacie - Essetnials i PermissionsEx
Opublikowano
13 minut temu, Marosking napisał:

Co do EssentialsX to jest to samo co Essentials, tylko wspiera najnowsze wersje. Musisz pobrać EssentialsChat (aby prefixy działały) oraz EssentialsSpawn (abyś mógł tworzyć spawny dla różnych grup).

Czy dobrze rozumiem? Mam pobrać osobny plugin EssentialsChat i EssentialsSpawn? Tylko na stronie dev.bukkit go nie ma :/ 

A i czy aby działały prefixy na czacie to trzeba usunąć # przed format? 

#format  group 

Opublikowano

Plugin essentialschat powinieneś mieć wraz z essentialsX

Jeśli w poście masz do mnie sprawę dodaj @dawidex335

Opublikowano
5 minut temu, dawidex335 napisał:

Plugin essentialschat powinieneś mieć wraz z essentialsX

Niestety, ale tak nie jest.

Załącze pluginy:

Bez tytułu.png

Opublikowano
14 minut temu, Brunhild napisał:

Czy dobrze rozumiem? Mam pobrać osobny plugin EssentialsChat i EssentialsSpawn? Tylko na stronie dev.bukkit go nie ma :/ 

A i czy aby działały prefixy na czacie to trzeba usunąć # przed format? 

#format  group 

EssentialsChat i EssentialsSpawn możesz pobrać z tej strony. ;)

https://ci.ender.zone/job/EssentialsX/

Opublikowano
16 minut temu, Brunhild napisał:

Niestety, ale tak nie jest.

Załącze pluginy:

Bez tytułu.png

A daj screena z pluginów, w wersji .jar

Jeśli w poście masz do mnie sprawę dodaj @dawidex335

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...