Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy ten hosting i sama oferta jest dobra i wytarczy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przychodzę z pytaniem takim jak w tytule czyli czy ta oferta bedzie dobra na serwer taki: 3 podserwery (Lobby min 10 graczy, Survival min 30 i SkyBlock min 30) i kilka pluginów takich jak: worldedit worldguard worldborder authme i innych niezbednych do stworzenia danych trybow. Link do oferty: https://titanaxe.com/oferta/serwery-vps (oferta Max XL) Jakby można prosze o szybką odpowiedz. Ps. To moj pierwszy temat na tym forum

Edit: Serwery maja byc stworzone na 1xBungeeCord (Lobby) i 3xSpigot (SkyBlock,Survival)

Opublikowano

Moim zdaniem lepsze będzie rozwiązanie skorzystać z oferty http://titanaxe.com/oferta/serwery-gier/minecraft (EU). Już nie będę pisać o rozrządzeniu zasobami itd..., to jest bardzo elastyczne - w każdej chwili możesz zmienić parametry. Masz chyba porównywalny procesor, szybszy dysk ssd nvme tak jak lokalizacje samego serwera. Serwer VPS jest zlokalizowany we Francji (OVH), a serwer minecraft w Niemczech (Hetzner) - idzie w tym niższy ping. Masz większą kontrolę nad serwerami, kopie zapasowe, łatwy i mobilny dostęp do każdego. Co najważniejsze dla sieci, każdy serwer jest na oddzielnej maszynie.

Opublikowano

A ile gb ram na 10 graczy i tak z kilka najbardziej podstawowych pluginów. Najbardziej na start mi chodzi o cene potem jak może się ten serwer bardziej rozwinie to napewno "ulepsze" czyli dam duzo wiecej gb ram i tym podobne

Opublikowano

Wlasnie niewiem, to co pozauje na stronie napewno jes dobrze? 50mb na 1 slot? Na innych (postach?) ludzie napisali ze minimum 100 mb na jednego gracza

Opublikowano

Nie jestem pewien, ale to też chyba zależy od hostingu. Tutaj mamy bardzo dobre podzespoły, w tym ram ddr4. Myślę, że hosting podał tam poprawne informacje przy obliczeniu. Przy tym co sprawdzałem powinno być wszystko dobrze. Jak coś w każdej chwili możesz powiększyć limity 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...