Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer się nie uruchamia

naprawcieplox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakiś czas temu miałem problem z włączeniem komputera (Trwało to kilka dni czasu) komputer nie reagował na wciśnięcie przycisku power ale gdy wyłączyłem I włączyłem listwe zasilająca komputer uruchamial się. Po tych kilku dniach teraz nie odpala się w ogóle, przy uruchomieniu za pierwszym razem świecą dwie diody z przodu komputera i nic więcej się nie dzieje, gdy próbuję włączyć komputer kolejny raz już nie świeci nic, płyta główna ma zasilanie bo dioda na niej cały czas świeci, ładuje ciągle przez ten komputer telefon i Wejście rj45 też świeci. Myślę że to wina zasilacza lub płyty głównej ale Widziałem na innych forach i ludziom pomagało w podobnych sytuacjach np. wyciągnięcie i włożenie Ramu.

Płyta główna H81m plus

Zasilacz modecom feel 2 500w (chyba czarna lista xD) 

Opublikowano

Temat z cyklu zepsuło sie naprawcie.   Najpierw to trzeba stwierdzić co uszkodzone, masz do wyboru wymienić zasilacz czy płytę główną.  Myśl dalej co wybrać albo wymień to co uszkodzone.  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ktosiu napisał:

Temat z cyklu zepsuło sie naprawcie.   Najpierw to trzeba stwierdzić co uszkodzone, masz do wyboru wymienić zasilacz czy płytę główną.  Myśl dalej co wybrać albo wymień to co uszkodzone.  

Nie komentuje tego nawet xD

Opublikowano

To nie komentuj skoro nie potrafisz choć chwilę pomyśleć. Sam zaznaczasz że masz zasilacz z czarnej listy i nawet nie raczysz sprawdzić na innym dobrym jak działa sprzęt.  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano
4 godziny temu, Ktosiu napisał:

To nie komentuj skoro nie potrafisz choć chwilę pomyśleć. Sam zaznaczasz że masz zasilacz z czarnej listy i nawet nie raczysz sprawdzić na innym dobrym jak działa sprzęt.  

Widzę że nie jesteś zbyt inteligentny xD

• Aive zmienił(a) tytuł na Komputer się nie uruchamia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...