Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki fps w grach

WolfGamerPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam rok temu zakupiłem złożony zestaw komputerowy na tym forum przez użytkownika miszkurkam link do tematu: 

Problem mam już w zasadzie od dnia zakupu a polega on na dziwnych permanentnych spadkach FPS w grach ostatnio wydarzył się on podczas mojej gry w Elexa, znikąd FPSY z poziomu 120klatek spadły poniżej 60 i cały czas coraz niżej spadały po restarcie gry sytuacja poprawiała się na moment ale tylko do max 80fps a potem po kilku sekundach wracała do stanu niegrywalności , co dziwniejsze jest to że grałem 6 godzin bez problemów i chodziłem po tych samych miejscach. Problem dotyczył wszystkich gier ale różnie to wyglądało najpierw Skyrim działał poprawnie potem też był niegrywalny aż znowu stał się grywalny i działa nadal na stałych 60klatkach a grałem w niego ponad 10godzin i wszystko chodzi już jakby normalnie, przed opisaną rozgrywką w Elexa też miałem z nim problemy kiedy go zakupiłem w 2017 przeszedłem grę na tych niskich klatkach mimo iż też działał na początku normalnie. Zastanawiam się czy problem może leżeć w Biosie, płycie głownej która może jest źle wykrywana albo może to te problemy z kartą graficzną w której chłodzenie działa niepoprawnie i którą postanowiłem oddać dzisiaj na gwarancję bo sam nie wiem czy może coś jeszcze być z nią nie tak. Widziałem podobne problemy po wpisaniu ''Elex fps drop'' więc może nie jestem jedyny. Dodatkowo dodam że dokupiłem Dysk SSD więc to nie może być wina dysku HDD z którego już nie korzystam, zasilanie w panelu sterowania mam ustawione na Wysoką wydajność, gdy włączam Elexa logo piranii bytes freezuje się do momentu przeskoczenia na ekran główny u mojego brata nie ma takich błędów. Oczywiście sterowniki posiadam aktualne

Opublikowano

Nie wiem co ma do tego że zestaw polecał ktoś z forum a ty sobie go kopiłeś.  W razie problemów twój problem skontaktować sie ze sprzedawcą. 

Masz coś albo uszkodzone ( pamięci czy grafika ) albo tylko nie właściwie skonfigurowany system czy komputer.  W twoim interesie jest przecież poszukać problemu albo komuś to zlecić. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Przepraszam zabrzmiało to jak widzę jako skarga a nie chodziło mi o to wyślę jutro kartę graficzną na reklamację jak po powrocie nie przyniesie to żadnych efektów to najprawdopodobniej wyśle do serwisu zestaw aby określili w czym rzecz.

Opublikowano

Jeśli nie ma żadnych innych problemów w czasie działania normalnego a problem tylko w grach możesz śmiało postawić na grafikę. 

Jeśli nic nie przestawiałeś w biosie od nowości ( poza dyskami , penem itp ) to raczej sam z siebie tak strasznie nie spowolnił w grach nawet przez reset czy złe ustawienia biosu. Możesz nawet spróbować zresetować bios i ustawić go do wartości domyślnych. Masz możliwość zapisu konfiguracji aktualnej to ją zapamiętaj. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

• Aive zmienił(a) tytuł na Spadki fps w grach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...