Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Intel optane

MazurPLlol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym zainstalować sobie w komputerze intel optane w komputerze ale nie wiem co zrobić krok po kroku (złożyć to potrafię) od softwareowej strony bo czytałem że trzeba miec system windows zainstalowany w trybie UEFI,windows musi byc zainstalowany na partycji GPT,wspiera nośniki SATA podpiete do natywnego kontrolera. O co chodzi z tymi rzeczami? Proszę o pomoc z góry dziękuję.

Mój komputer:

Gigabyte z 370 d3 

i3 8100

gtx 750 ti 4gb

Seagate barracuda 1tb 7200 

Opublikowano

To co za problem masz zorientować sie jak masz poinstalowane wszystko w kompie, dowiedz się i zrób, Gigabyte nawet ma tutorial na stronie jak zainstalować resztę i uruchomić. Pewnei już masz wszystko tak jak należy. 
Najlepiej to zleć to komuś kto potrafi skonfigurować . 

Ogólnie to jest bezsens moim zdaniem, taniej zawsze wyjdzie dokupić SSD niż stosować rozwiązania dla serwerów czy stacji roboczych. Zresztą działa tylko dla partycji systemowej i wychodzi następny bezsens bo wszystko w co sie gra trzeba będzie zwalić na dysk z systemem. Pieniądze wywalone w błoto by ładować gry kilka sekund szybciej niż kto inny. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Tak bo do tego głównie służy, przyspieszania działania systemu i operacji na nim. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Tak jak kolega pisał, szkoda się bawić w intel optane. Kup SSD. Jak nie wiesz co wybrać zapraszam na PW z całym opisem, a postaram się wyjaśnić/doradzić. Mogę pomóc również w robieniu klona dysku ( przeniesienia wszystkiego z hdd na ssd )

MOBO: MSI Z370 Tomahawk CPU: Intel CORE i5-8600K (5GHz) GPU: GeForce GTX 1060 Dual 6GB (Palit) RAM: Patriot Viper DDr4 16GB (2x 8GB) 3400 CL16

PSU: Chieftec 700W GPE-700S CPU Cooling: SilentiumPC Fortis3 SSD: Transcend SSD340 256 GB CASE: Corsair Carbide SPEC-ALPHA Monitor: MSI Optix G24C     

Całkowity koszt: 5400PLN (Marzec 2018)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...