Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wywalanie systemu Windows 10

Kequality

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie wiedziałem gdzie napisać więc piszę to tutaj.

Otóż mam Lenovo Yoga 300 (laptop) z 2gb ramu i zintegrowaną kartą graficzną. Wiem że to słaby laptop, ale nagrywanie przechodziło mi bez problemu: nagrywanie gierek do 2gb etc.. Od jakiegoś czasu (dokładnie od tygodnia) nie nagrywałem i postanowiłem nagrać ponownie jakiś odcinek z gry przez OBS Studio i wykrywanie gry/okna. Jednak po paru minutach nagrywania ekran laptopa robi się jasno szary, po chwiii czarny i restartuje mi laptopa a czasem wgl nie odpowiada mimo że słychać dźwięk z gry a ajest czarny ekran. Jeśli ktoś wie jak temu zaradzić to proszę mi pomóc.

Do czyszczenia laptopa używam CCleaner i Odkurzacza - taki program do czyszczenia dysku.

Opublikowano

Może i do uratowania jak sie tym zajmie ktoś mający pojęcie co zrobić.
Ogólnie to system od nowa, albo z backupu albo z pena jak nie chcesz stracić danych. 
Może jeszcze zadziała odzyskiwanie w co wątpię. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano
7 godzin temu, Ktosiu napisał:

Może i do uratowania jak sie tym zajmie ktoś mający pojęcie co zrobić.
Ogólnie to system od nowa, albo z backupu albo z pena jak nie chcesz stracić danych. 
Może jeszcze zadziała odzyskiwanie w co wątpię. 

A wiesz co może to powodować? Zrobiłem format, wszystko od nowa ale znowu to samo.

Jakieś dwa tygodnie temu nie było z tym problemu.

Opublikowano

Nie był nigdy czyszczony z kurzu, usunąłem antywirusa który mi zajmował 1GB na dysku i od tej pory nic się takiego nie powtórzyło ;-;

Aha ;-;

Opublikowano

Laptop ma pasywne chłodzenie wiec zakurzenie odpada.   Odinstalowanie programów działających w tle jak widać pomaga, sprawdź czy nie masz czasem innych i je wywal jak nie używasz.  Antywirusa nie potrzebujesz bo windows ma. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...