Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przeniesienie modelu do innej ścieżki

patrycak89

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Mam problem.. Działam na Cliencie z 2015 od Terenzo i chciałem trochę posegregować sobie NPC, moby, pety, mounty. Zauważyłem, że po rozpakowaniu "npc2.eix" znajdują się tam foldery:

• Ymir Work / npc_mount
  • Ymir Work / npc_pet
  • Ymir Work / npc2

Przeniosłem sobie mounta "donkey", który znajduje się w Ymir Work / npc2 do Ymir Work / npc_mount i zmieniłem wpisy w plikach .msm z:

D:\Ymir Work\npc2\donkey\donkey.GR2

na:

D:\Ymir Work\npc_mount\donkey\donkey.GR2

Oczywiście dla każdego pliku indywidualnie.

Spakowałem npc2, odpalam clienta i bach.. nie widać modelu. 

Syserr:

0722 23:12:37117 :: CRaceManager::RegisterRacePath : RACE[34025] LOAD MSMFILE[d:/ymir work/npc2/donkey/donkey.msm] ERROR. Will Find Another Path.
0722 23:12:37117 :: CRaceManager::RegisterRacePath : RACE[34025] LOAD MSMFILE[d:/ymir work/npc/donkey/donkey.msm] ERROR. Will Find Another Path.
0722 23:12:37117 :: CRaceManager::RegisterRacePath : RACE[34025] LOAD MSMFILE[d:/ymir work/monster/donkey/donkey.msm] ERROR. Will Find Another Path.
0722 23:12:37117 :: CRaceManager::RegisterRacePath : RACE[34025] LOAD MSMFILE[d:/ymir work/monster2/donkey/donkey.msm] ERROR. Will Find Another Path.
0722 23:12:37117 :: CRaceManager::RegisterRacePath : RACE[34025] LOAD MSMFILE[d:/ymir work/guild/donkey/donkey.msm] ERROR
0722 23:12:37117 :: CRaceManager::GetRaceDataPointer: cannot load data by dwRaceIndex 34025
0722 23:12:37117 :: CPythonCharacterManager::CreateInstance VID[19412] Race[34025]

Co może być nie tak?

Nie oceniaj mnie. Ja się dopiero uczę - każdy to kiedyś robił.

Opublikowano

npc_mount musisz mieć dodane w src binki, tak aby modele były z takiego katalogu czytane.

Upewnij się że npc_mount masz dodane do wczytywania z funkcji __GetRaceResourcePathes w GameLib/RaceManager.cpp

Opublikowano

@BezProcentów zrobiłem to trochę inaczej. Wszystkie mounty dodałem nowego pliku w pack a mianowicie do "mounts" i okej, wszystko czyta, ale w grze brakuje tekstur. Np:

vnMQ69wl.png

Syserr:

0723 14:21:13899 :: CMapOutdoor::Load - LoadMonsterAreaInfo ERROR

Nie oceniaj mnie. Ja się dopiero uczę - każdy to kiedyś robił.

Opublikowano

https://metin2dev.org/board/index.php?/topic/6943-granny-tool-gr2-texture-changer/

https://www.elitepvpers.com/forum/metin2-pserver-guides-strategies/1859312-release-metin2-texture-changer.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...