Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z wydajnością laptopa

karoleq99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam laptopa MSI GV62 7RE ze specyfikacją: i5 7300HQ , Nvidia GTX 1050Ti , 16GB RAM DDR4 , SSD . Problem jest tego typu , że po cenie laptopa spodziewałem się większej wydajności . Mam laptopa od marca tego roku i w zasadzie mam mieszane uczucia ... Kiedy kupowałem go kosztował coś koło 4700 zł . Wiem że są dwie karty ale mam tak ustawiony komputer, że pod wydajność działa na karcie Nvidia i faktycznie działa , bo odpalone w pasku , ze pokazuje z jakiej karty korzysta komputer . Opcje zasilania tez na maxymalną wydajność ustawione . Sterwniki karty itp staram sie na bierzaco instalować . Podstawkę chłodzącą też posiadam i używam . Kiedyś wydaje mi się może troche lepiej  ale wyniki i tak na poziomie ,,miernym" . Format komputera całkowity był wykonany jakieś 2 tyg temu .

League Of Legends -wszystko na max , cienie wyłączony , AA wyłączony - wczesniej było stałe ok 150-170 , w tej chwili 100 a przy duzej akcji do 80 spada ...

Counter Strike Global Offensive - wszystko low , AA 8x - zalezne od mapy ale około 110-160 (kiedyś było ponad 200 + nawet na starym komputerze )

Diablo 3 - Wszystko MAX - 80-100 a przy duzej akcji do 60 spadnie co jest nienormalne przy tej grze 

GTA V - opcje max mieszane z wysokimi - 50-60 fps ze spadkami nagłymi do 40 co odczuwa się 

W czym przyczyna może być ? Beznadziejne optymalizacje wraz z aktualizacjami tych gier czy jak ? 

Pozdrawiam i czekam na odzew ! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...