Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Otwieranie nowych stron w programie (hreflink)

teusz0724k

Pytanie

Opublikowano

Witam, potrzebuję pomocy z otwieraniem nowych stron, mianowicie, po kliknięciu buttonu powinna otworzyć się strona YouTube, po kilkunastu sekundach by się zamykała i generowałby się nowy link do YouTube. Nie robiłem jeszcze z hreflinkami więc jestem zielony, jeśli coś jest źle proszę o poprawienie

Kod buttonu:

Private Sub Button3_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button3.Click
        For Each klikLike As HtmlElement In WebBrowser1.Document.GetElementsByTagName("a")
            If klikLike.GetAttribute("href").Contains("#") Then
                Dim s As String = klikLike.GetAttribute("href")
                klikLike.InvokeMember("click")
                Exit For
            End If
        Next
    End Sub

Tutaj kod ze strony od tego buttonu po którym wciśnięciu otwiera się yt:

21x3e9.png

w <a href="linkkk" > znajduje się już wygenerowany link do yt

w <a class="likeClick" href="#"> - # generuje nowe linki 

Po kliknięciu buttonu po obserwacji w webbrowser strona przesuwa się tylko do góry. 

tumblr_me3px1cAsX1rll4sdo1_500.gif                                                             

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
using System;
using System.Text.RegularExpressions;
using System.Windows.Forms;

namespace Youtube_test
{
    public partial class Form1 : Form
    {
        private string kodstr;
        public string Kodstr { get { return kodstr; } set { kodstr = value; } }
        string znajdzciag1 = ""; string znajdzciag2 = ""; //Tutaj trzeba uzupelnic szukany ciag stringa
        public Form1()
        {
            InitializeComponent();
        }
        public void Przegladarka(string url)
        {
            webBrowser2.Navigate(url);//Odpala strone
        }

public void Wyszukiwanie_linku()
        { //Wyszukuje z kodu strony (kodstr) linka
            MatchCollection zLink = Regex.Matches(Kodstr, znajdzciag1, RegexOptions.IgnoreCase); //Wyszukiwanie pierwsze
            foreach(Match szukaj in zLink)
            {
                MatchCollection zLink1 = Regex.Matches(szukaj.ToString(), znajdzciag2, RegexOptions.IgnoreCase); //wyszukiwanie drugie
                foreach (Match szukaj1 in zLink)
                {
                    webBrowser2.Navigate(szukaj1.ToString()); //Po znalezieniu odpala linka w wyszukiwarce
                    break; //przerwanie wyszukiwania
                }
            }
        }
        private void webBrowser2_DocumentCompleted(object sender, WebBrowserDocumentCompletedEventArgs e)
        {
            Kodstr = webBrowser2.DocumentText; // PO zaladowaniu pobiera kod strony i zapisuje do stringa kodstr
            Wyszukiwanie_linku(); //Uruchamia metode wyszukiwania linku z kodu strony
        }

private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            Przegladarka(textBox1.Text); // button przechwytuje text z textboxa i uruchamia metode Przegladarka
        }
    }
}

Narazie cos takiego.Powiedz mi dokladnie co chcesz zrobic to ci to zrobie i wysle kod to sobie skompilujesz lub wysle ci juz gotowy kod skompilowany .exe

Opublikowano

Oj wątpię czy ktoś tutaj pomoże jak samo odpisanie w temacie to rzadkość :D Jestem też ciekaw czy to zależy od webbrowsera? gdybym zainstalował tego od Gecko, tylko nie znam do niego funkcji

Opublikowano

A moze to byc zrobione w ten sposob, ze pierw szuka tego linka przez webrequest jesli go znajdzie to dopiero odpala webbrowser? czy musi byc takie przelaczanie z jedno filmiku na drugi?

I czy koniecznie musi byc Visual basic a nie C#?

Opublikowano

chodzi o to że pierwszy link mam już gotowy, ale żeby go otworzyć muszę kliknąć na button w tym przypadku "likeClick" po którym otworzy się nowe okno z youtube, potem timer na jakieś 3-4 sekundy okno z yt się zamyka i wtedy klika się w button sprawdzający czyli "likeVerify" tylko problem w tym że mój kod na kliknięcie buttonu "likeClick" nie działa, włączyłem widoczność webbrowsera aby widzieć co jest nie tak, i po kliknięciu nie otwiera się nowe okno a tylko strona przesuwa się w górę i tak w kółko, jeśli chodzi o C# to nie używałem go więc jestem zielony :15_yum:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...