Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z poprawnym działaniem niektórych enchantów

Ajden_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Mam problem dotyczący Enchantów na moim serwerze, otóż nie działa mi enchant unbreaking na zbroi, podkreslam tylko na zbroi na Kilofie itp. juz dziala. Oprócz tego mam problem z protection poniewaz nawet gdy na zbroi mam prot. 1000 , to dziala tak jakbym mial prot. 4.... Nie moze to byc raczej wina pluginów, ponieważ usunąłem wszystkie, a problem dalej występował. Moze to jakis problem w konfiguracji? Dodam jeszcze, ze serwer jest na wersje 1.8-1.12 ( Uzywam pluginu ViaVersion ) , gdy mialem serwer na 1.7-1.8 problem z enchantami nie wystepowal. Wie ktos jak to rozwiazac? Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam :) 

• Marosking zmienił(a) tytuł na Problem z poprawnym działaniem niektórych enchantów
Opublikowano
18 godzin temu, Ajden_ napisał:

Oprócz tego mam problem z protection poniewaz nawet gdy na zbroi mam prot. 1000 , to dziala tak jakbym mial prot. 4.

Jesli nie masz odpowiedniego pluginu to gdy wpiszesz prot 1000 czy 2000 to nadal bedziesz mial prot 4, poniewaz jest to podstawowa najwyzsza wartosc protection

Opublikowano

A ten "inny" plugin, to np? Korzystalem tez z pluginu na dodawanie enchantow ( TimTheEnchanter czy jakos tak ) , ale lipa. Enchant dodaje, ale dziala do max. Prot 4

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Dodaj plugin essentials i zmień wartość z:

unsafe-enchantments: false

na:

unsafe-enchantments: true

Jeśli w poście masz do mnie sprawę dodaj @dawidex335

Opublikowano

Mam na ture, ale enchant protection na zbroi nie działa więcej niż 10, jak np. dam prot  12, 100 , 200, 300 to dziala tak samo jak na 10

Opublikowano
Dnia 3.03.2019 o 20:38, Ajden_ napisał:

Mam na ture, ale enchant protection na zbroi nie działa więcej niż 10, jak np. dam prot  12, 100 , 200, 300 to dziala tak samo jak na 10

Używaj komendy /enchant

Upewnij się, że to jest komenda z essentials, ze zaden inny plugin jej nie zastępuje

Upewnij się, że masz OP’a.

Opublikowano

Próbowałem przed chwilą, na narzędziach enchanty większe niż 10 działają.  Jeżeli chodzi o zbroje to protection 50, 100 czy nawet więcej działa tak samo jak protection 10.

Opublikowano

Jakiej wersji masz silnik na serwerze, a na jakiej wersji grasz?

Jeśli w poście masz do mnie sprawę dodaj @dawidex335

Opublikowano

PaperSpigot 1.8.9 + plugin ViaVersion czyli mogę wchodzić na wersjach od 1.8 do 1.13.2 , sam gram na 1.8.9 + Optifine. Ale też kombinowałem już z silnikami, miałem zwykłego spigota. 1.7-1.8 , 1.8.6 itp. i to samo, kiedyś jak miałem inny serwer na silniku 1.7-1.8 to normalnie działał prot, do 1000. Teraz do max. 10 , nie wiem od czego to zależy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...