Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukuje osób do współpracy przy serwerze Silkroad

silkroader1pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, 
szukamy doświadczonych osób do współtworzenia serwera Silkroada (oparty na wietnamskim). 
Jesteśmy aktualnie na etapie uruchamiania serwera i pojawiają się pewne problemy z Windows Server, mamy maszynę póki co 2GB RAM-u (po starcie robimy upgrade),
mamy domenę oraz narzędzie do podziału prac. 

Jarasz się Silkroadem, ogarniasz choć trochę Windows Server i chciałbyś zacząć iść niepowtarzalną możliwą ścieżką bycia współtwórcą serwera? 

Napisz do nas [email protected] i zacznijmy działać razem. Gwarantujemy dobrą zabawę i udział w zyskach z działalności serwera.

Opublikowano
13 godzin temu, diabelek napisał:

2 GB ramu? z tego co wiem to trzeba z 4-5-6 zeby w ogole odpalic serwa :D

dzięki za odpowiedź,

instancja 2GB kosztuje nas 80zł miesięcznie, instancje z odpowiednio więcej ramu trzeba pomnożyć przez adekwatny mnożnik. Aktualnie mamy możliwość postawienia "jednym kliknięciem" wielu maszyn i swobodnego regulowania parametrów. 

Wedle niektórych postów z np. 2011 r. 2GB w pełni wystarcza, poza tym niczym nie jest uzasadniona taka ilość wymaganej pamięci jeśli serwer nie musi obliczać równolegle parametrów "server-side" dla kilkutysięcy graczy. Jestesmy w stanie skalować się do 24 CPU i 96GB (tylko wtedy płacimy ponad 120zł dziennie za serwer)

Mamy symetryczne łącze 1GBps.

Opublikowano
22 godziny temu, silkroader1pl napisał:

dzięki za odpowiedź,

instancja 2GB kosztuje nas 80zł miesięcznie, instancje z odpowiednio więcej ramu trzeba pomnożyć przez adekwatny mnożnik. Aktualnie mamy możliwość postawienia "jednym kliknięciem" wielu maszyn i swobodnego regulowania parametrów. 

Wedle niektórych postów z np. 2011 r. 2GB w pełni wystarcza, poza tym niczym nie jest uzasadniona taka ilość wymaganej pamięci jeśli serwer nie musi obliczać równolegle parametrów "server-side" dla kilkutysięcy graczy. Jestesmy w stanie skalować się do 24 CPU i 96GB (tylko wtedy płacimy ponad 120zł dziennie za serwer)

2GB ramu i 3/4 regionów wyłączonych to się zgodzę, ale nie taki macie cel... kiedyś jak się bawiłem na PC z serwerem to 8 gb było mało, musiałem ograniczyć regiony + spawn. Tak czy siak jeżeli ma być na tym serwie więcej jak 10 graczy to 2GB nie wystarczy. Pozdrawiam.

Opublikowano
Dnia 12.07.2018 o 22:36, silkroader1pl napisał:

dzięki za odpowiedź,

chcesz uruchomić server a nie masz nawet podstawowej wiedzy co do wymagać sprzętowych plików....

radze od razu odpuścic i nie tracic kasy na cos co nie ma żadnego sensu i przyszłości.

BTW. nie wiem z jakiego hostu obecnie korzystasz, ale moge na priv wysłać tobie linka gdzie dostaniesz VPS z Windows server 2012 i 8GB ramu za 70PLN/miesiąc  - gdyż 8GB ramu to absolutne minimum już przy ilości ok. 50 graczy na serverze. przy 2GB ramu to może uda ci się odpalić 1 region z 0 spawnem mobów, co oczywiście nie ma najmnieszego sensu.

Opublikowano

O stawianiu serwera nie mam bladego pojecia. Ale jako stary doswiadczony gracz, moge wam zawsze pomoc w inny sposob. Po isro gram tylko privy, i juz mase sprawdzilem, wiem jakie serwery sa grywalne a jakie nie za bardzo. Takze zawsze moge podpowiedziec pare rzeczy tak aby na serwerze byla dobra grywalnosc. Tazke jak cos to mozecie sie odzywac. Pozdrawiam :) 

Opublikowano

Nie chce nikogo urazić i doceniam to, ze ktos probuje, ale czy to aby napewno ma sens stawiac kolejnego priva? Z doświadczenia wiem, ze taki priv utrzyma się max do miesiąca czasu. Jedyny priv ktory trzyma się juz drugi rok to chyba legion, reszta nie istnieje i sądzę ze z tym będzie to samo. Nie odbierzcie tego jako hejtu, no ale popatrzmy realnie na to wszystko.

Opublikowano
14 godzin temu, Dave3er napisał:

Nie chce nikogo urazić i doceniam to, ze ktos probuje, ale czy to aby napewno ma sens stawiac kolejnego priva? Z doświadczenia wiem, ze taki priv utrzyma się max do miesiąca czasu. Jedyny priv ktory trzyma się juz drugi rok to chyba legion, reszta nie istnieje i sądzę ze z tym będzie to samo. Nie odbierzcie tego jako hejtu, no ale popatrzmy realnie na to wszystko.

Oczywiście że otwieranie tego nie ma sensu, zwłaszcza ze nie maja bladego pojecia o plikach  :D

Zreszta chyba temat już upadł bo op od kilku dni się nie odzywa.

A odnosnie legiona, to nie jest on aktualnie jedynym privem który stoi ponad 2lata - bo są wciąż servery które stoją już 4-5lat i mają się całkiem dobrze, a takich co mają rok czy 2 jest jeszcze więcej.

• Biter. zmienił(a) tytuł na Poszukuje osób do współpracy przy serwerze Silkroad

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...