Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ciągłe spadki FPS

mjodzioo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Wróciłem do grania w ligę po roku czasu i zauważyłem, że mam drastyczne spadki fps. Normalnie miałem 140~, lecz teraz co 5 sekund klatki spadają i utrzymują się na poziomie 20-30. Jakieś pomysły co mógłbym zrobić? Wszystko po formacie. I korzystając z okazji- czy talon dalej strong pick na mida? ;) 

#edit, zmiana ustawień na najniższe nic nie daje/ ustawienia nvidia pod wydajność

Opublikowano

Sprawdzałeś temperatury cpu/gpu?

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano
4 godziny temu, MrAdrian976 napisał:

Sprawdzałeś temperatury cpu/gpu?

nie sprawdzałem, ale może coś w tym jest. Gram na laptopie i dość mocno się nagrzewa. Dodam, że problem występuje też w innych grach( również spadki fps'ów do 30). Jeśli to przez zbyt wysoką temp. to mogę coś w tym kierunku zrobić?

tak, win 10

Opublikowano

Sprawdź programem hwinfo64 jakie masz temperatury na cpu i gpu.

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano
Dnia 12.07.2018 o 02:02, MrAdrian976 napisał:

Sprawdź programem hwinfo64 jakie masz temperatury na cpu i gpu.

Z tego co poczytałem to jedynie cpu 'ponad' normę, rozebrałem laptopa i trochę go wyczyściłem bo jednak był zakurzony i wuala. Niższe temperatury, spadki fps ciut mniejsze ale dalej są. Zapewne czeka mnie kupno pasty, dzięki za zainteresowanie tematem!

• Aive zmienił(a) tytuł na Ciągłe spadki FPS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...