Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Własna domena jako adres serwera Minecraft - IP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam pluginu który pozwoli mi zrobić tak aby jak się łączę z serverem przez własne Ip czyli np.  w adress wpisuję: MaksymilianOr.pl
Itd. 
Wymagania Pluginu: Proszę aby to był plugin na spingot albo na bukkit itd. Dodatkowo jeśli mogę prosić to o to że na hostingu "Aternos" ten plugin działał
Info: Mam silnik Bukkit 1.8

Opublikowano

Witam,

czy Ty wiesz, że to nie jest plugin, ale wykupiona domena odpowiednio skonfigurowana?

Jeżeli rzeczywiście chcesz taką domenę, to musisz sprawdzić jej dostępność np. na az.pl, zakupić i następnie skonfigurować.

• Biter. zmienił(a) tytuł na Własne ip serwera
  • Marosking zmienił(a) tytuł na Własna domena jako adres serwera Minecraft - IP
Opublikowano

Domena to tylko ,,spolszczony" adres IP twojego serwera. Przede wszystkim twój serwer musi posiadać stałe IP, jeżeli tak jest to możesz podpiąć zakupioną domenę (są tysiące stron gdzie możesz kupić domenkę) pod adres swojego serwera. Robisz to TYLKO I WYŁĄCZNIE ze panelu twojego serwera (mam na myśli VPS, serwery dedykowane itp.), jeżeli masz zakupiony serwer na witrynach takich jak pukawka.pl czy enderchest.pl itp. to też tylko w panelu twojego serwera. (aczkolwiek z tego co wiem, to tam musisz mieć konkretne zakończenie twojej domeny np. moja_domena.ender.pl).
Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...