Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór klawiatury i słuchawek do grania

xPatryk2011x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, do pełnego zestawu gamingowego brakuje mi już tylko słuchawek i klawiatury.

Słuchawki (posiadam kartę SupremeFX Asus):

- Nowe do 250zł (wolałbym mniej) / Używane do 180zł (w stanie idealnym)

- Zależy mi na dźwięku i ogarniętym mikrofonie.

- Mój typ to Hyperx Cloud II, lecz problem polega na tym że nowe 300zł+, a używane cięzko dostać do 200zł. Nie kupię używanych za ~240, skoro często na promocjach nowe bywają po 250 :).

Klawiatura:

- Nowa do 270zł/ Używana do 200

- Mechaniczna, mile widziane dodatkowe klawisze (programowalne), podświetlenie . Solidnie wykonana z przeznaczeniem do grania.

- Mój typ to Klawiatura Razer BlackWidow X Tournament Edition Chroma , lecz wykracza obszernie po za mój budżet. - klawiatury w tym stylu szukam, niekoniecznie razer.

Słuchawek innych po za Hyperx'ami które by mnie zainteresowały nie znalazłem, co do klawiatury - większość z gamy razer chroma odpowiadałaby moim oczekiwanią, patrząc widziałem także fajne od genessisa/logiecha.

Myszka: Logitech G502 Proteus Spectrum (klawiatura mogłaby się komponować z nią).

MOBO: Asus Pro Gamer z97

CPU: Intel CORE i5-4690K                                                             CPU cooling: Arctic 7 Pro Rev.2

RAM: Corsair Vengeance Pro Red DDR3, 2x4GB, 2400MHz, CL11  GPU: nVdia GeForce 980Ti Matrix Platinum 6GB

SSD: Kingston SSD Now 2,5'' 120GB                                               HDD: Samsung 1TB

PSU: Corsair CX750                                                                                                  TOWER: IN WIN GRone Full Tower (black)

Monitor: Acer 24' K242HLABID + LG L1918S

Opublikowano

Cloudów dwójek się nie opyla! AKG K240 Studio super słuchawki dla audiofilów https://www.x-kom.pl/p/245924-sluchawki-przewodowe-akg-k240-studio.html grają fajnie od cloudów ;) + mikro zalmana 

Klawa Patriot Viper V730 https://www.x-kom.pl/p/366077-klawiatura-przewodowa-patriot-viper-v730-mechaniczna.html z podkładką pod nadgarstki 
+ podświetlana 
+ aluminiowa
+ przełączniki Kailh Brown

Polecane słuchawki!
Superlux HD681
Superlux HD669 - Mam polecam!
HyperX Cloud I i Alpha i Stringer

Opublikowano

Słuchawki AKG K240 widzę, że opinie mają dośc dobre, lecz niestety brak w nich mikrofonu ;./ Może nie jest to wielkim problemem, lecz najlepiej aby słuchawki były jednocześnie z mikrofonem.

Klawiatura za to bardziej mnie przekonuje i dość przyzwoita cena. Znalazłem jeszcze Genesis RX85.

Może jeszcze ktoś doradzi :) ?

MOBO: Asus Pro Gamer z97

CPU: Intel CORE i5-4690K                                                             CPU cooling: Arctic 7 Pro Rev.2

RAM: Corsair Vengeance Pro Red DDR3, 2x4GB, 2400MHz, CL11  GPU: nVdia GeForce 980Ti Matrix Platinum 6GB

SSD: Kingston SSD Now 2,5'' 120GB                                               HDD: Samsung 1TB

PSU: Corsair CX750                                                                                                  TOWER: IN WIN GRone Full Tower (black)

Monitor: Acer 24' K242HLABID + LG L1918S

• Aive zmienił(a) tytuł na Wybór klawiatury i słuchawek do grania

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...