Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Smartfon do 1500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Szukam jakiegoś telefonu dla kumpla do 1500zł. Mówił że oczekuje wydajności oraz niezłych zdjęć. Znalazłem kilka telefonów. 

Huawei p10

Xiaomi mi6

Lg g6 

Iphone 7

Znajdzie się coś lepszego w tej cenie?

Opublikowano

Gdybym miała teraz wybierać telefon do 1500 PLN, to wybrałabym Huawei P20 Lite. Dobry aparat, nie najgorsze bebechy, ogólnie wydajnościowo naprawdę dobrze w swojej klasie. ;-) Aczkolwiek iPhone 7 też jest dobrym wyborem, bo jak wiadomo w jabłuszkach nie można narzekać ani na płynność działania, ani na podzespoły, a i zdjęcia robi przyzwoite. Uroki Apple. Niemniej jednak, subiektywnie, ja bym skłoniła się w stronę chińczyka. ;-) Opcjonalnie, jakby kolega chciał coś z większym ekranem, to może rzucić okiem na Huawei Mate 10 Lite. Wnętrze praktycznie takie samo, jak P20 Lite, z tą różnicą, że P20 pracuje na Androidzie 8.0 Oreo (EMUI 8.0), a Mate 10 Lite na 7.0 Nougat (EMUI 5.1) oraz ten pierwszy ma NFC, czym Mate 10 Lite się pochwalić nie może. I przykra sprawa, Mate nie ma stabilizacji obrazu... 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Do 2k szukaj Mi8, lekko ponad 2k masz OnePlusa 6. To juz od Ciebie zalezy co wolisz. 

imo do 1.5k nie ma nic lepszego niz Mi6

Opublikowano

Skopiuję swoją wypowiedź z innego posta:

Huawei Mate 10 Lite - za 1099zł dostajesz telefon z 4GB RAMu, 64GB pamięci flash, świetnym aparatem i ekranem. Na nim jest fabrycznie zainstalowany Android 7, ale zrobisz update i masz Androida 8. Telefon wygląda świetnie, posiada dwa aparaty z przodu (13Mpix + 2Mpix) i dwa z tyłu (16Mpix + 2Mpix); obydwa robią niezłe zdjęcia i ośmiordzeniowym procesorem (4x 1.7GHz + 4x 2.36GHz), który zapewni Ci płynne działanie gier. Wadą, która mnie najbardziej w nim boli, to brak NFC, dzięki któremu mogę szybko przesłać plik z jednego telefonu do drugiego i płacić telefonem. Mate 10 Lite jest dodatkowo wyposażony w czytnik linii papilarnych. Bateria też nie jest zła. (3340mAh)

Link do telefonu: 

To jest ukryta treść, proszę

Znalezione obrazy dla zapytania mate 10 lite blue

DooGee S50 - kosztuje 1499zł, wyposażony został w 6GB pamięci RAM i 128GB flash, ekran jest o 0,2" mniejszy, niż w Mate 10 Lite, za to bateria w nim jest znacznie pojemniejsza, bo jej pojemność wynosi aż 5180mAh! Z przodu i z tyłu także są po dwa aparaty. Z przodu mamy dwie kamerki - 16Mpix + 8Mpix, a z tyłu 16Mpix + 13Mpix. Ponadto, telefon spełnia normy szczelności IP68, S50 to typowo pancerny telefon, ale design został tak zaprojektowany, że ochrzczono go mianem "pancernego eleganta). Sercem S50 jest ośmiordzeniowy (4 x 2.5GHZ + 4 x 1.6GHz) MediaTek Helio P23, który zapewni płynne działanie telefonu. Ten telefon również posiada czytnik linii papilarnych

Link do telefonu: 

Znalezione obrazy dla zapytania doogee s50 black

Moja opinia: Za taką cenę, obydwa telefony są świetne; jeżeli chcesz dać jak najmniej - wybierz Mate'a. Jeżeli chcesz jak najlepszy telefon na swój budżet - wybierz DooGee S50. 

Pomogłem Ci?

Ty też możesz mi pomóc!

Daj Dzięki i też mi pomóż!

Nie pomagam na PW (ew. odpłatnie)

Opublikowano
Dnia 31.07.2018 o 21:27, DasNiko napisał:

Huawei Mate 10 Lite - za 1099zł dostajesz telefon z 4GB RAMu, 64GB pamięci flash, świetnym aparatem i ekranem. Na nim jest fabrycznie zainstalowany Android 7, ale zrobisz update i masz Androida 8. Telefon wygląda świetnie, posiada dwa aparaty z przodu (13Mpix + 2Mpix) i dwa z tyłu (16Mpix + 2Mpix); obydwa robią niezłe zdjęcia i ośmiordzeniowym procesorem (4x 1.7GHz + 4x 2.36GHz), który zapewni Ci płynne działanie gier. Wadą, która mnie najbardziej w nim boli, to brak NFC, dzięki któremu mogę szybko przesłać plik z jednego telefonu do drugiego i płacić telefonem. Mate 10 Lite jest dodatkowo wyposażony w czytnik linii papilarnych. Bateria też nie jest zła. (3340mAh)

Link do telefonu: 

DooGee S50 - kosztuje 1499zł, wyposażony został w 6GB pamięci RAM i 128GB flash, ekran jest o 0,2" mniejszy, niż w Mate 10 Lite, za to bateria w nim jest znacznie pojemniejsza, bo jej pojemność wynosi aż 5180mAh! Z przodu i z tyłu także są po dwa aparaty. Z przodu mamy dwie kamerki - 16Mpix + 8Mpix, a z tyłu 16Mpix + 13Mpix. Ponadto, telefon spełnia normy szczelności IP68, S50 to typowo pancerny telefon, ale design został tak zaprojektowany, że ochrzczono go mianem "pancernego eleganta). Sercem S50 jest ośmiordzeniowy (4 x 2.5GHZ + 4 x 1.6GHz) MediaTek Helio P23, który zapewni płynne działanie telefonu. Ten telefon również posiada czytnik linii papilarnych

Link do telefonu: 

Moja opinia: Za taką cenę, obydwa telefony są świetne; jeżeli chcesz dać jak najmniej - wybierz Mate'a. Jeżeli chcesz jak najlepszy telefon na swój budżet - wybierz DooGee S50. 

przecież nie chce huaweia to na kij go tu pakujesz?

LG G6 kocur, a p20 lite to taki mate 10 lite z lepszym aparatem, nic poza tym xD 

wykończę cię jak podatki.

Opublikowano
Dnia 31.07.2018 o 21:27, DasNiko napisał:

Link do telefonu: 

Znalezione obrazy dla zapytania mate 10 lite blue

Link do telefonu: 

Napisał, że brał pod uwagę Huawei P10...

Pomogłem Ci?

Ty też możesz mi pomóc!

Daj Dzięki i też mi pomóż!

Nie pomagam na PW (ew. odpłatnie)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...