Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra przycina się po najnowszej aktualizacji

Sh4xx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem, a mianowicie, od dzisiejszego patcha nie mogę normalnie pograć w fortnite. Zaczęło się od tego, że po pobraniu aktualizacji grałem z kumplami w w tryb Plac Zabaw, gdy jeszcze był dostępny. Ok 11 minuty do końca gry fps zaczęły mi spadać z 120-140 klatek, do 20-30, a nawet 6-7. Po wyłączeniu gry cały system zaczął zamulać i nic nie dało się zrobić. Zresetowałem komputer i wszystko było ok, ale teraz gdy gram chociaż jedną rundę, to pod jej koniec mam te same spadki i lagi całego Windowsa. Dodam, że przed tą aktualizacją nie było czegoś takiego, choć zdarzały się momenty, gdzie fortnite lagował na dosłownie 0,5 sek., ale wtedy fps'y spadały do 30.

Da się coś z tym zrobić, bo powoli mnie to denerwuje i nie mogę spokojnie pograć?

PS: Dodam, że komputer czyściłem CCleaner'em i za pierwszym razem to pomogło (gdy były 0,5 sekundowe spadki do 30fps) natomiast po tym patchu nic to nie daje.

Specyfikacje:

Procesor: Intel(R) Core(TM) i5-7300HQ 2.50GHz

Pamięć RAM: 8,00GB

System operacyjny: Windows 10 64-bitowy

Karta graficzna: Nvidia Geforce GTX 1050

Opublikowano

Czesc, mam ten sam problem po aktualizacji grałem tryb plac zabaw krótki czas nagle zaczęło mnie lagować i po uruchomieniu kompa ponownie niby wszystko wróciło do normy ale tylko przez polowe 1 rundy po polowie 1 rundy znowu lagi wróciły i spowalniają one cały system az do momentu kilku minut po wyłączeniu gry, ktoś może rozwiązał ten problem? zastanawiam się nad reinstalem, ale szczerze wątpię że to pomoże..

Opublikowano

Ogólnie z tego co czytałem na reddicie i ze streamow to są dziś jakieś problemy z wydajnością po aktualizacji więc możliwe, że jutro już wszystko będzie w porządku

Opublikowano

@SorryMate

Jestem pewien, że nie ma to nic wspólnego z nagrzewaniem się jakichkolwiek podzespołów, jeśli wszystko działa normalnie w innych grach. Ani laptop, ani zasilacz nie doznają skoków temperatury i było to przeze mnie sprawdzane. A poza tym to nie są normalne lagi. Stojąc w miejscu mam ponad 120 fps natomiast podczas ruchu zaczynają się ściny, a coraz dłuższa runda zamienia ekran w pokaz slajdów. Zaznaczę jeszcze, że wczoraj wszystko było ok i dało się normalnie grać, bez jakichkolwiek spadków klatek.

Masz jakieś inne pomysły?

Opublikowano

Dzisiejsza aktualizacja oznaczona numerem 4.5 wniosła do gry błąd, przez który wykorzystanie podzespołów komputera (głównie dysk i RAM) znacznie wzrasta. Sam też mam problem z FPSami od rana. Jedyne co możemy zrobić, to czekać na fixa i rekompensatę od EpicGames :awkward:

Opublikowano

a już myślałem że jestem sam :D

mam ten sam problem na początku myślałem  że to wina sterownika karty graficznej (który wczoraj się ukazał (GeForce)) , ale reinstal nie pomagał tak samo jak i reinstal gry, gdy zauważyłem że cały system się zwiesza po wyłączeniu gry sądziłem że to wina PC , już miałem PC za okno rzucać xD no ale poczekam na fixa :D

• Aive zmienił(a) tytuł na Gra przycina się po najnowszej aktualizacji

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...