Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hearts of Iron 4 - Launcher nie włącza się

Gnieworz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

uruchamiam launcher

Jego ikonka pojawia się na pasku i po kilku sekundach znika a z menadżera znika proces hoi4.

Nie wyświetla się żaden komunikat o błędzie. Uruchamiam jako administrator.

Dzieje się tak od czasu kiedy zrobiłem aktualizację do nowej wersji windowsa10. Wcześniej gra działała bez większych problemów, ale powód może być pewnie inny.

Zaktualizowałem directX, zainstalowałem jakieś windowsowe biblioteki c, sprawdziłem spójność plików, przeinstalowałem grę, zainstalowałem najnowsze sterowniki do mojej karty graficznej Radeon.

Dalej nie działa. Na forach wyczytałem że twórcy gry mają jakiś problem z amd. Wielu ludzi zgłasza ten problem ale wiecie jak to jest na forach. Zapytają a jak zacznie im działać to dobrze jest jak napiszą "dzięki" a na wyjaśnienie co im pomogło to już nie ma co liczyć...

Błagam pomóżcie... Nie często kupuję gry a tym bardziej DLC do nich, ale zawsze jak to robię to pojawiają się takie problemy... 

edit: wersja gry 1.00 działa... brak mi słów

mimo wszystko wolałbym grać na najnowszej!

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Podobno to działa:
Please go to this folder:
C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Hearts of Iron IV\_CommonRedist\
Go down into both the folders under there, and run each of the .exe files - there are 3 all told.

Mi niestety nie pomogło :/

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

witam mam też ten problem, raz działa raz nie. Polecam mi sie włącza gra jak robię taki myk;

C/progam files/ steam/ steamapp/ hoi4/plik exe gry naciksamy prawy przycisk myszy i uruchom z porcesorem graficznym po czym nacisakmy zintegrowana karta graficzna

pozdro

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...