Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak uniknąć DDOS?

NowusMajster

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dlaczego o atakach DDOS w tym dziale? Ponieważ każdy wie jakie jest dzisiejsze community, np. turniej mc$%, w którym była duża ilość pieniędzy do zgarnięcia, i co? Nagle 90% osób dostaje DDOS'a. W tym "tutorialu" postaram się przedstawić wszystkie możliwe sposoby. 

PAMIĘTAJ! Jeśli nie stosowałeś się nigdy do tych porad, postaraj się zmienić IP.

1. VPN: VPN to podstawa, jeśli nie wiesz co to VPN to tak po krótce: Program służący do "zmiany adresu ip".  Dlaczego w cudzysłowie? Ponieważ tylko zwykli Kowalscy nie mają twojego prawdziwego IP. W internecie jest pełno darmowych VPN'ów, lecz jeśli chcesz to możesz skorzystać z płatnego. Czym to się różni? Większy wybór krajów, stabilnstabilność.

2. Ostrożność: Korzystaj tylko z zaufanych serwerów. To że serwer ma dużo graczy, nie znaczy że ma odpowiedzialną administrację. Skorzystaj z tej porady, jeśli nie chcesz, aby twoje cyferki latały po necie.

3. Komunikator głosowy: Wybór komunikatora głosowego jest jak dla mnie oczywisty, wygrywa DISCORD. Dlaczego? Osoby z uprawnieniami na różnych serwerach TeamSpeak są w stanie przechwycić twoje IP dwoma kliknięciami.

4. Kamerki internetowe: Nie miałem pomysłu na nazwę tego punktu, a nie chcę robić reklam. Nie wchodź na strony, na których możesz rozmawiać z różnymi, randomowymi osobami przez kamerkę. Dochodzi tu do bezpośredniego połączenia ze strangerem, dlatego przechwycenie twojego IP to blachostka.

Mam nadzieję, że pomogłem. Pozdrawiam.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Co do drugiego i 3 punkty, to przed tym ochrania nas RODO, więc są zbędne :)

Jeśli w poście masz do mnie sprawę dodaj @dawidex335

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@SlybackFan

A to dlatego, że RODO również obejmuje nasz adres ip. Oto cytat z artykułu o tej ustawie:

Cytat

Opinia Grupy Roboczej ds. Ochrony Danych, powołanej przez Parlament Europejski i Radę Europejską (rozdz. III pkt 3 przykład 15) uznała literalnie adres IP za dane dotyczące osoby możliwej do zidentyfikowania, stwierdzając, że: "dostawcy usług internetowych oraz menedżerowie lokalnych sieci mogą, stosując rozsądne środki, zidentyfikować użytkowników internetu, którym przypisali adresy ip ponieważ systematycznie zapisują w plikach daty, czas trwania oraz dynamiczny adres IP (czyli ulegający zmianie po każdym zalogowaniu) przypisany danej osobie.

• 1 miesiąc temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

"2. Ostrożność: Korzystaj tylko z zaufanych serwerów. To że serwer ma dużo graczy, nie znaczy że ma odpowiedzialną administrację. Skorzystaj z tej porady, jeśli nie chcesz, aby twoje cyferki latały po necie."
To chyba oczywiste dla każdego...

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Jeśli chodzi o grę w Minecraft'a to w zupełności wystarczają darmowe vpn'y.

Można sobie jeszcze pokorzystać z 7-dniowych próbek jeśli macie zamiar wykupić subskrypcje na dłużej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...