Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lepiej postawić serwer tibi czy metin2? Co łatwiej?

sryncu1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Na początek nie będę ukrywał, że mam zamiar zarobić na serwerze. Oczywiście nie mam zamiaru robić co 2 tygodnie restartu i robić ludzi na hajs, po prostu chce zarobić ale dając jednocześnie ludziom dużo frajdy z gry. Pytanie jest następujące: Czy więcej wyciągnę na Metin 2 czy tibi i w której grze będzie łatwiej postawić serwer? Na razie robię ots evo ale boję się, że to będzie nie wypał, ogarniam lua i dodałem ciekawe systemy umilające grę itp. Metin 2 jest chyba pisany w pythonie a z nim nigdy nie miałem styczności. Co myślicie, lepiej walić ots i zacząć robić metina, czy dokończyć w spokoju ots? 

Opublikowano

Więcej zarobisz na Metinie (więcej potencjalnych graczy, łatwiej zrobić IS) ale trudniej będzie ci się przebić i będziesz musiał włożyć więcej na start bo maszyna będzie musiała być lepsza. Co do Tibi wystarczy ci VPS za 20 zł, jest mniej potencjalnych graczy ale łatwiej do nich trafić. Zależy też o jakie pieniądze ci chodzi bo jeśli do powiedzmy tysiąca zł to lepiej i szybciej zrobić jakiś OTS a jeśli chcesz większe pieniądze to Metin. I dodatkowo jeśli chcesz bez większego problemu zarobić nie rób żadnych RL map czy evo tylko naruto, dragon ball czy coś tego typu.

Opublikowano

Dzięki @rafaeru za odpowiedź. 

Spoiler

Zależy też o jakie pieniądze ci chodzi bo jeśli do powiedzmy tysiąca zł to lepiej i szybciej zrobić jakiś OTS

Mamy tu na myśli oczywiście miesięczny zysk z serwera?

Jeśli chodzi o Metina to jak tam jest z lagami/atakami ddos wystarczy dobry serwer i zabezpieczenie?

Spoiler

I dodatkowo jeśli chcesz bez większego problemu zarobić nie rób żadnych RL map czy evo tylko naruto, dragon ball czy coś tego typu.

Dzięki za rade ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...