Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem ze ścinkami - OBS

MateQ1100

Pytanie

Opublikowano

Witam Was moi drodzy, mam problem z OBS, gdyż kiedy nagram filmik i go potem odtwarzam to występują ściny w oglądanym obrazie, po renderowaniu w Vegasie 15 jest to samo. Jeden filmik był tylko ok. Nagrywam Fortnite, mam 90-120 fps przy nagrywaniu i mam LAPKA z NVIDIA, zaznaczylem w panelu żeby OBS używał nvidi, i zaznaczyłem enkoder NVENC H.264.
Profil ustawień: Wysoka jakość
Profile: main
Poziom: 4.2
Użyj enkodowania dwubiegunowego 
GPU 0 B-Ramki 0
Typ: standardowe
format: mp4
Typ przepływności CQP
CQP 15
Odstęp między klatkami... 0
rozdzielczość skalowana 1280x720p
rozdzielczość bazowa 1366x768
filtr skalujący: Bicubic, skalowanie ostrzejsze 16 próbek
typowe wartości FPS: 30 ;_;
No i Renderowanie Direct 3D 11
format koloru NV12
przesten kolorow YUV 719, zakres kolorów częściowy

I teraz tak, niestety przy wyborze fortnite albo nawet innej gry jest czarny ekran :/. Jak znalazłem rozwiązanie? Przechwytywanie gry -> przechwytuj konkretne okno i wybór Fortnite client win64 shipping exe : Fortnite, Oczywiście zaznaczenie opcji Zgodność z mechanizmami anty cheat nic nie dały. Jedynym rozwiązaniem było kliknięcie tryb przechwytywania SLI/Crossfire (wolniej), po kliknięciu tego dopiero pokazuje się obraz z fortnite... Nie wiem czemu tak jest. Być może to jest powód? Dlaczego tak się dzieje, jak to naprawić? Jak streamuje to wszystko jest ok. Nvidia GEFORCE Experience też jest spoko przy nagrywaniu nawet w większej ilości fps i lepszej rozdziałce, ale potrzebuję obs bo mam nakładkę ze Stream elements... (overlay-e). Dorzucam fotę specyfikacji lapka.
Grafa NVIDIA GeForce GTX 960m

cytat z innego forum na którym nie otrzymałem odp.
https://www.youtube.com/watch?v=H0rv1McReaM&t=1832s Macie link jak to wygląda, 8 minuta, 23 itd

system.png

0 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie udzielono jeszcze odpowiedzi na to pytanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...