Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Pomocy do Irelii

PoWinglo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc ! Gram Irelia (wlasciwie to dopiero zaczynam) mam S5 i G2 Na jednym koncie gram normalnie kazda postacia jaka mi sie zachce a na 2 chce grac tylko Irelia na Midzie/topie potrzebuje ktos kto ogarnia ta postac moglby napisac wskazowki porady jakie buildy i masterki na jakie postacie itd ? :) oraz jaki skin najwiecej zmienia  i czy postac nie zostanie znerfiona ? 

Gdy jestem na Silverem/Goldem lepiej uzywac TP czy Ignite ? tp bylby uzywany tylko do powrotu na linie 

Mozna sledzic nick "Kindredo"

Dzieki z gory

Opublikowano

Build zawsze jest sytuacyjny, ale w 99% składa się z trinity na pierwszy item, runa to głównie conqueror, co do nerfów to raczej bym się nie spodziewał póki co. Co najwyżej nerfy na conquerora, co osłabi postać, ale nie na postać samą w sobie.

Co do kwestii ignite/tp, nigdy nie pojmę osób grających ignite na topie, owszem daje Ci te 150-180 true dmg więcej w early, co niby sporo zmienia, ale wyobraź sobie że łapiesz ganka od enemy junglera i tracisz 2 czy 3 wave'y na turrecie, masz ignite więc nie wrócisz na linie i już nawet te 150-180 true dmg Cie nie uratuje. TP jest przydatne do kontroli lane'a, pushu czy nawet roamu na bota w celu zdobycia darmowych killi. Jeżeli przeciwny jungler ma mózg, a Ty na topie grasz ignite zamiast TP to wykluczą Cię z gry całkowicie, a jeżeli trafisz na lepszego przeciwnika to zrobi to nawet bez pomocy drużyny. Grając irelią z conquerorem sam z siebie masz ogromne obrażenia, dorzuć do tego fakt, że część jest zamieniana na true i tutaj ten ignite tak naprawdę nie ma znaczenia. Nie wiem, może jest ktoś kto ma inne zdanie na ten temat, ale grając dłuższy czas w tę grę całkowicie zaprzestałem używania ignite, czy to mid czy to top, używam jedynie jako support przy agresywnej linii, tak to głównie właśnie TP ze względu na to, że pozwoli Ci albo wrócić na linie i nadrobić lvl po śmierci albo po prostu przegonić przeciwnika z lvl'em po zabiciu, no jeszcze pozostaje kwestia kochanego bota, który jeżeli będzie umiał rozłożyć wardy to masz darmowe 600 golda. 

Się kurde rozpisałem xD Trochę nie na temat, ale chociaż z wyborem summonerków mam nadzieję, że pomogłem.

W sumie dorzucę jeszcze, że dzięki TP możemy łatwiej i szybciej zdobyć first turret, który na ten moment jest warty około 600-700 golda.

Opublikowano

graj z ignitem, na twoim poziomie i tak tego nie wykorzystasz za dobrze, a i możesz sobie zaszkodzić złym teleportem i przeciwnik może to brutalnie wykorzystać, ja w przeciwieństwie do @Raytlion mam odmienne zdanie. Musisz sam zadecydować czy potrafisz zrobić impact mając ignite

co do irelii - permaban na turniejach, nerf jest raczej nieunikniony jak i słuszny

• Aive zmienił(a) tytuł na [Champ] Pomocy do Irelii
  • xOstateczny zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...