Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem po akutualizacji win 10

Swifty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Mój brat dzisiaj ściągnął aktualizacje systemu win 10 do swojego laptopa hp 250 g4.Wszystko się ściągnęło bez problemu.Po zainstalowaniu tego wszystkiego pulpit był czysty i nie działa kompletnie nic.Nie można otworzyć menu start,panelu sterowania,nic.Po wyjęciu baterii wyskakuje,którego windwosa wybrać.Są trzy opcje: dwie takie same windows 10 z woluminium 4,a trzecia rollback( czy coś takiego).Wybierałem każdą opcje i wracało do tego samego stanu.Nie ma opcji przywracania systemu,gdyż wyskakuje błąd.Chciałem spróbować,żeby z oryginalnego pendrive MS zbootowało,ale nie  działa,pomimo tego,że w biosie jest włączona opcja bootwania z USB.EDIT z ustawień zaawansowanych mam też dostęp do konsoli.

Wystepuje taki komunikat na pulpicie C:\Windows\system32\config\systemprofile\Desktop odwołuje się do lokalizacji która jest niedostępna. Może ona znajdować się na dysku twardym tego komputera lub w sieci. Upewnij się że dysk jest właściwie włożony i że masz połączenie z Internetem lub siecią, a następnie spróbuj ponownie. Jeśli nadal nie będzie można zlokalizować informacji, być może zostały one przeniesione w inne położenie’’

Opublikowano

Trzeba by było zrobić Hard Reset czy coś takiego co usunie wszystko z dysku i powinno się mieć płytę z odzyskiwaniem windowsa, która dorzucają przy zakupie kompa/lapka. Ja swoją płytę z windowsem 10 mam, ale kiedyś miałem lapka co mi się zepsuł i przy wymianie dysku w zwykłym sklepie komputerowym płytę z odzyskiwaniem mieli, ale do windowsa 7 xD

Opublikowano

Tylko w tym problem,że lapek był kupiony 2 czy 3 lata temu w media expert i w pudełku nie było żadnych płyt.Przy zakupie mówili,że od razu jest gotowy do pracy.Nawet nie ma żadnej naklejki z cd-keyem do windowsa :/ 

Opublikowano

REF 

Co zrobić,żeby wywołać bootwanie na pendrivie? W BIOSie jest włączona opcja bootwania na usb.Sprawdzałem pod każdym portem :/ Mam oryginalnego pendrive z win 10 od MS.Na kompie od razu bootuje,a na tym lapku hp 250 g4 nie chce :/

Opublikowano

Zrób pena z obrazu w Rufusie, formatując na FAT32 i opcja partycji GPT

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano
19 godzin temu, Ktosiu napisał:

Zrób pena z obrazu w Rufusie, formatując na FAT32 i opcja partycji GPT

Udało się z oryginalnego pendrive'a,ale wyskakuje błąd 0x80070570 :/ przy instalacji nowego windowsa

Opublikowano

Ściąg obraz ponownie i nagraj w rufusie.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano
12 minut temu, Ktosiu napisał:

Ściąg obraz ponownie i nagraj w rufusie.

Zrobiłem tak jak piszesz i dalej ten błąd wyskakuje przy kilku % instalacji windowsa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...