Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Max 2 osoby z jednego IP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Szukam bota lub jakiegoś ustawienia które będzie pozwalało Max 2 osobą połączyć się z jednego IP. 

Np. Użytkownik ts i jego bot. 

Ostatnio miałem sytuacje że typ wbił z różnych tożsamości a akurat nikt z adminów nie był na ts i nie było jak go zbanowac. 

Za dobrą pomoc daje jak zawsze +

Pomogłem? Daj +

Opublikowano

na chwile obecna nie istnieje taki bot. Moze tworcy botow typu xbot/abot/mbot napisza ci go za oplata. Swoja drogą wydaje mi sie to malo mozliwe poniewaz bot musial by sprawdzac co jakis czas wszystkie ip uzytkownikow / przy kazdym polaczeniu nowego. Przy 20 osobach online nie bylo by problemu ale przy 200 juz pojawiały by sie obciązenia maszyny na ktorej stoi bot.

Opublikowano
1 hour ago, TermalQ said:

Jest taki bot :) 

zzz

To teraz nie wiem, czy jesteś zacofany, ale jak mówisz że jest taki bot, to może go nam pokaż? Czy mamy sobie zgadywać??

//

Jak chcesz, mogę ci to napisać w javie lecz jest to nie wydajne jak będzie po nad 200+ osób.

Opublikowano

Nie słuchaj tych ludzi wyżej bo oni na wszystko by boty instalowali gdy są prostsze rozwiązania.

Kilka linijek w iptables załatwi sprawę. W internecie znajdziesz wiele poradników

Pozdrawiam, liczę na +.

Opublikowano
52 minuty temu, SeZeVx napisał:

Dałoby radę abyś mi podesłał link np na pw

Do czego link? Na forum jest wiele poradników co do iptables. Wygoogluj sobie po prostu. 

Opublikowano
Dnia 18.05.2018 o 23:10, .Dot napisał:

To teraz nie wiem, czy jesteś zacofany, ale jak mówisz że jest taki bot, to może go nam pokaż? Czy mamy sobie zgadywać??

//

Jak chcesz, mogę ci to napisać w javie lecz jest to nie wydajne jak będzie po nad 200+ osób.

Chyba Ty jesteś zacofany :)

Admin usunął link.

Gość dominik148
Opublikowano
iptables -I INPUT -p udp -m udp --dport 9987 -m connlimit --connlimit-above 2 -j REJECT

9987 - Port ts3.

2 - Maksymalna ilość połączeń z 1 adresu ip.

Opublikowano

@dominik148 Wpisałem to i wyskoczyło: 

iptables: No chain/target/match by that name.

Nie wiem zbytnio jak to zrobić...

Pomogłem? Daj +

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 18.05.2018 o 23:10, .Dot napisał:

//

Że co jest niewydajne? co to za pierdoły, proszę ja Ciebie pomyliłeś chyba nas z php ;/

• 3 tygodnie później...
  • Aive zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...