Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zniknęło mi ok. 160 GB miejsca na dysku D:

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem: Na dysku D: łącznie mam 785 GB miejsca, jest napisane, że zajęte miejsce obejmuje 508 GB, ale jak przeliczam ile jest zajętego miejsca przez gry (mam tu tylko gry, ok. 11 folderów) to wychodzi +/- 340 GB, więc gdzie pozostałe 160? Może jakieś ukryte foldery? Ktoś miał podobny problem?

P.S Właściwości folderu Steam wykazują 180 GB, ale ja jestem przekonany, że moje gry ze Steama mają ponad 300 GB, dlaczego to jest błędnie określone?

Z góry dziękuje za pomoc.

Opublikowano

Albo nie potrafisz liczyć właściwie  ( 10 Gb plików może zajmować nawet 12-13 Gb miejsca na dysku bo nawet plik o zerowej wartości zajmuje 1024 bajty czy też 512 bajtów w zależności od wielkości jednostek alokacji , jeszcze dokładniej dokładniej przeliczając  1 kb  to 1024 bajtów czyli 1 Gb = 1,074 Gb   )
Pewnie  nie bierzesz też pod uwagę kosza i plików przywracania systemu czy plików ukrytych.  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Musisz szukać folderu na dysku Który masz zapełniony który ma największy rozmiar :) lub po prostu zmniejszyłeś wolumin w diskpart i dlatego tak masz zobacz czy nie masz Przestrzeni dostępnej 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...