Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wgrać plugin na logowanie na silniku Forge?

LorDoNaT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Kupiłem serwer dedykowany MC na 30 dni, zainstalowałem najnowszego Forge, wgrałem MoCreatures, tak samo jak i u siebie w wersji, wszystko ładnie na serwerze gra ale jest jedno pytanie jak i problem... CO zrobić by zainstalować plugin do rejestracji? mam go tam w panelu ale wymagane jest wgranie Bukkita a do Mo Creatures wymagany jest Forge... co mam w tym przypadku zrobić?

• Biter. zmienił(a) tytuł na Jak wgrać plugin na logowanie na silniku Forge?
Opublikowano
4 godziny temu, LorDoNaT napisał:

Dobra a jak to wgrać na Craftserve i odpalić? 

Po przez FTP, podmień plik silnika z taką samą nazwą i uruchom ponownie serwer. ;)

Opublikowano
6 minut temu, MAROSKiNG napisał:

Po przez FTP, podmień plik silnika z taką samą nazwą i uruchom ponownie serwer. ;)

Właśnie robiłem tak 2 razy i ani MODS mi się nie pojawiło, ani PLUGINS

@A pobrałem tego spongeforge 1.12.2 i nazwałem go tak samo jak silnik mc 1.12.2, nie wiem co robić

Opublikowano
6 minut temu, LorDoNaT napisał:

Właśnie robiłem tak 2 razy i ani MODS mi się nie pojawiło, ani PLUGINS

@A pobrałem tego spongeforge 1.12.2 i nazwałem go tak samo jak silnik mc 1.12.2, nie wiem co robić

Dobra, jednak nic z tego. Z tego co wyczytałem i sprawdziłem nie ma możliwości instalowania własnych silników na tym hostingu. Jedynie to co oferują nam w danej ofercie. Zmiana hostingu lub instalacja modyfikacji, którą wyszukałem, ale nie wiem na jakiej zasadzie ona działa. ;)

https://www.curseforge.com/minecraft/mc-mods/the-autologin-mod-for-authme-server

Wait... Z tego co widzę można zainstalować Sponge, wchodzisz w ustawienia > silnik > Sponge i wybierasz najnowszy build.

Opublikowano
12 minut temu, MAROSKiNG napisał:

Dobra, jednak nic z tego. Z tego co wyczytałem i sprawdziłem nie ma możliwości instalowania własnych silników na tym hostingu. Jedynie to co oferują nam w danej ofercie. Zmiana hostingu lub instalacja modyfikacji, którą wyszukałem, ale nie wiem na jakiej zasadzie ona działa. ;)

https://www.curseforge.com/minecraft/mc-mods/the-autologin-mod-for-authme-server

Wait... Z tego co widzę można zainstalować Sponge, wchodzisz w ustawienia > silnik > Sponge i wybierasz najnowszy build.

Piszę tam ze Plugin Autoauth czy jakto się tam nazywa nie jest obsługiwany przez sponge tylko przez spigot

ZACYTUJE ICH "Silnik Sponge-7.1.0-BETA-20 nie obsługuje pluginów! Wybierz silnik CraftBukkit lub Spigot w ustawieniach serwera w zakładce Silniki"

Opublikowano
32 minuty temu, MAROSKiNG napisał:

Chodzi o plugin AuthMe? Sprawdź alternatywę dla tego z oficialnego supportu Sponge - FlexibleLogin.

https://forums.spongepowered.org/t/flexiblelogin-v0-17-for-sponge-7-auth-plugin-2fa/8872

Nie wiem co z tymi silnikami jest, nie ma nawet folderu plugins tam a sponge nie obsługuje żadnego pluginu z listy.

Czekaj... wgrałem go w folder mods i działa rejestracja na serwerze, teraz tylko powiedz jak ustawić to by po wejsciu niby na mój nick nie widzieli moich kordów a postać niezalogowana stała na SPAWNIE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...