Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak naprawić zanikające tekstury oraz ścinki w GTA V

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem problem z zanikającymi teksturami w GTA V oraz ze ścinkami nawet po zmianie sprzętu dlatego poszperałem i udało mi się znaleźć odpowiedź i to naprawić, na forum nie widziałem poradnika takiego więc jeżeli już było to przepraszam. Napisałem po swojemu i porobiłem ssy także każdy to bez problemu ogarnie choćby po screenach. 

Zanikające tekstury w GTA V wyglądają mniej więcej tak : 

3Kqyl52.jpg.839882f7a7db0fdbac53ba04cba5

Teraz pytanie jak się tego pozbyć ? Pogrzebałem i jest na to bardzo prosty sposób, nie wymagający od nas pobierania żadnych dodatkowych addonów, patchy czy jakichkolwiek innych oprogramowań które by tylko zasyfiły nasz dysk. 

A więc, mając odpaloną grę, musimy odpalić sobie menadżera zadań - CTRL + ALT + DEL

1%2B%25E2%2580%2594%2Bkopia.PNG

Gdy go odpalimy wchodzimy w zakładkę SZCZEGÓŁY

Tam znajdujemy proces GTAV.exe i ustawiamy priorytet na WYSOKI

2%2B%25E2%2580%2594%2Bkopia.png

To powinno nam załagodzić ścinki oraz częściowo poprawi tekstury, ale to nie koniec. Zrobimy sobię jeszcze jeden trick dzięki któremu jestem w 100% pewności, że nie będziecie mieli ani ścinek ani zanikających tekstur tak jak i ja.

Znowu klikamy prawym na ten sam proces ale tym razem wybieramy USTAW KOLIGACJĘ

3%2B%25E2%2580%2594%2Bkopia.png

Teraz domyślnie będziemy mieli zaznaczone wszystkie procesory które mają zadanie uruchamiać nasz proces. Odznaczamy wszystkie i zostawiamy tylko jeden z numerkiem 0 oraz klikamy OK

4.png

Teraz jeszcze jako ostatnia rzecz wracamy z powrotem do koligacji ale tym razem ZAZNACZAMY Z POWROTEM WSZYSTKIE PROCESORY

Teraz możemy zamknąć nasz menadżer i wrócić do gry :) To już wszystko. 

Największym problemem tego sposobu jest to, że będziecie musieli to wszystko powtarzać przy każdym uruchomieniu gry, co może być lekko upierdliwe, natomiast zaręczam wam, że w poradniku może i wygląda to na kilka kroków i tak dalej, ale w rzeczywistości zajmuje to co najwyżej 30 sekund a możemy się cieszyć sesją przyjemnej gry bez zanikających tekstur oraz zacinek. 

Poradnik jest napisany przeze mnie.

• Rayzer. zmienił(a) tytuł na Jak naprawić zanikające tekstury oraz ścinki w GTA V

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...