Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Handlem / Gliddią

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuję pomocy mam parę błędów ale za bardzo nie wiem jak naprawić   

1. Błąd z Handlem gdy handluje z 2 kontem wszystko stoi w miejscu maszynę wywala w Kliencie sysser wywala błędy            syserr   handel.txt

2. Gliddia brak rang do rozdania jak zakładam glidię to są tylko jakieś chińskie znaki lub to                glidia 1.png

3. Problem z zejściem , jak mnie moby zabijają na wierzchowcu nadal na nim jestem i nie mogę zejść dopiero po prze teleportowaniu się do m1

Opublikowano

1. Zle dodane powiększenie eq/powiększenie handlu, zapewne wywala po zaakceptowaniu wymiany.

2.

player.guild_grade
	player.guild_member

3. Mounty na nowy slot w kostiumach czy domyślny quest terenzo? 

Opublikowano
1 godzinę temu, Intern napisał:

1. Zle dodane powiększenie eq/powiększenie handlu, zapewne wywala po zaakceptowaniu wymiany.

2.

player.guild_grade
	player.guild_member

3. Mounty na nowy slot w kostiumach czy domyślny quest terenzo? 

1. Stoi wszystko w miejscu po wrzuceniu jakiegoś itemku na handel bez akceptacji albo jak dodam 200szt potek widać 1szt 

3. Mounty bez nakładania się na slot domyślny quest od terenzo 

Opublikowano
12 minut temu, BezProcentów napisał:

Format serwera jak nic według mnie przy tak poważnych błędach

Czyli usunięcie wszystkiego i na nowo ? 

Nie da się tego jakoś naprawić? 

Tylko że na tym src dużo edytowałem  wszystkie systemy i client pod serwer spędziłem dużo czasu

Opublikowano

Żadnego formatu nawet nie waż się robić. 

Rozumiem że po tym lagu padają kanały, więc pokaż syserr z serwera i zapewne też tworzy ci się plik game.core

# gdb
(gdb) set gnutarget i386-marcel-freebsd
(gdb) file game
(gdb) core game.core
(gdb) bt full
(gdb) quit
#

Pokaż wynik po bt full.

Opublikowano

Świruje ziomek pawiana, bo błąd masz z pakietem, który dla osoby ogarniającej serwery powinien być na tyle znany, że by tu nie pisała ;)

Przepraszam.

Opublikowano
15 godzin temu, Intern napisał:

Żadnego formatu nawet nie waż się robić. 

Rozumiem że po tym lagu padają kanały, więc pokaż syserr z serwera i zapewne też tworzy ci się plik game.core

# gdb
(gdb) set gnutarget i386-marcel-freebsd
(gdb) file game
(gdb) core game.core
(gdb) bt full
(gdb) quit
#

Pokaż wynik po bt full.

o jaki dokładnie ci syserr chodzi ?  w którym katalogu         ostatnio jak testowałem  handel to nadal stoi wszystko w miejscu  i problem z wylogowaniem   ale serwera nie muszę rebootować 

Opublikowano

To w takim razie źle dodałeś po stronie clienta skoro kanały nie padają.

Co ostatnio dodawałeś zanim wystąpił ten problem? Powiększony handel, więcej stron w eq??

Opublikowano

Od dłuszego czasu nie dodawałem nic do klienta, jedyne co to z tamtego roku dodałem 4 stronny ekwipunek i gdzieś na początku tego roku zmieniałem spowrotem na 2 stronny i potem zacząłem poprawiać błędy z src i dużo edytowałem w src. 

Oglądałem na starej kopi gdzie jeszcze miałem zrobiony serwer pod 4 stronny ekwipunek i tam działa normalnie handel 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...