Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Samsung Galaxy Note 4 N910C - Downgrade, Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, chciałbym powrócić swój telefon Samsung Galaxy Note 4 model SM-N910C z aktualnej wersji Androida N910CXXU1DQG1 6.0.1 na N910CXXS2CPB3 5.1.1. Czy taki zabieg jest w ogóle możliwy ?

Czytałem że niestety z wersji 5.1.1 na 4.4.4 nie można powrócić bez uceglenia a jak jest w przypadku takiej zmiany ?

Odin i sterowniki zainstalowane, oprogramowanie również pobrane, zostaje tylko kwestia zmiany pytanie czy jest to możliwe.

Dziękuję z góry wszystkim obeznanym w temacie, a szczególnie posiadaczom tego modelu.

Pozdrawiam.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Niestety z tego co pamiętam również przy tej operacji były problemy, warto poszukać gdzieś w internecie informacji na temat aktualizacji. Jest jakiś konkretny powód dla którego chcesz robić downgrade ?

Opublikowano

Na aktualnej wersji Androida mam problem z płynnością działania telefonu jak również kondycją baterii która mocno spada nawet w spoczynku nie mówiąc już o użytkowaniu urządzenia, czytałem że to prawdopodobnie wina ostatniej aktualizacji jaka była, wcześniej takie problemy nie występowały.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Z tego co pamiętam to nie było żadnej różnicy a przynajmniej nie na minus. Spróbuj przywrócić sobie ustawienia fabryczne przez recovery, powinny ustąpić spadki płynności, i może bateria też przestanie spadać. Na pewno nie powinna dyrastycznie spadać w spoczynku, no chyba że jest już stara, więc wtedy nie pozostanie nic innego jak wymiana na nową najlepiej oryginalną.

Opublikowano

Przywróciłem ustawienia fabryczne poprzez recovery i telefon zdecydowanie dostał kopa, już nie zamula jak wcześniej, ale problem z baterią nadal występuję. Także chyba nie pozostanie mi nic innego jak wymiana baterii. Pytanie jak znaleźć faktycznie oryginalną bo na internecie to one wszystkie "Oryginał". Masz może jakieś sugestie czym się kierować ?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Twoje urządzenie nie jest już pierwszej świeżości to zakładam iż bateria też do najnowszych nie będzie należeć. Najlepiej szukaj w serwisach Samsunga i nowa oryginalna powinna kosztować w okolicach 90-100 zł.

• Aive zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...