Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Coś dużego nadciąga [Dyskusja]

SorryMate

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wiadomo twórcy lubią zaskakiwać swoje community różnymi eastereggami i poszlakami, które wywołują wiele dyskusji i teorii. Po raz kolejny nadciąga coś dużego, a więc zaczynajmy!

W tym sezonie zostały nam przedstawione dwie frakcje The Heroes i The Villains, które jak można się domyśleć będą ze sobą rywalizować. Każda frakcja ma swoją główną bazę operacyjna, The Villains mają silos rakietowy na zachodzie niedaleko Snobby Shores, a The Heroes mają rezydencje na samym końcu wschodniej części mapy ( bazy są na dwóch końcach mapy co po raz kolejny może wskazywać na konflikt pomiędzy dwoma frakcjami). Sporo osób snuje domysły, że może to być cześć nowego tryby Battle Royal, coś na wzór "capture the flag" - gracz będzie mógł wybrać przynależność do jednej z frakcji by walczyć na jej korzyść. Dodatkowo sporo osób twierdzi, że rakieta trzymana w silosie rakietowym ma bezpośredni związek z kosmiczną tematyką, która ciągnie się od poprzedniego sezonu oraz znalezionymi w plikach gry wzmiankami o ufo.

Następną sprawą jest kometa czy też asteroida, która uderzyła niszcząc przy tym Dusty Depot tworząc krater. Według wielu nie jest to byle jaka asteroida gdyż gdy podejdziemy do niej bliżej można zauważyć pulsujące ze środka światło, a to wraz z całym obiektem naukowym utworzonym właśnie w dole tego krateru bez wątpienia przypomina scene z filmu Godzilla ( Porównanie ). Dodatkowo na zdjęciu z zadań na tydzień 2 widać skin "Omega" uciekający w więzienia z dopiskiem "Im going to gather my team" czyli w wolnym tłumaczeniu "Idę zebrać moja drużynę" - kolejny dodatek do walki dobra ze złem, prawdopodobnie chodzi tu o The Villains.

Co o tym sądzicie? Zapraszam do dyskusji.

Post stworzony na podstawie informacji i dyskusji z reddit.

Opublikowano

Po pierwsze to już od dawna w necie latają plotki że to ufo spadło. A po drugie skin Omega jest przeciwieństwem Karbida, coś ala Dobro vs Zło

Bez nazwy-2.png

Opublikowano
1 minutę temu, xOstateczny napisał:

Po pierwsze to już od dawna w necie latają plotki że to ufo spadło. A po drugie skin Omega jest przeciwieństwem Karbida, coś ala Dobro vs Zło

Nie mówię, że nie, ale teraz zaczyna to nabierać sensu jeszcze bardziej niż kiedykolwiek. Co do Omegi i Kabrida to dokładnie mi o to chodziło, mam nadzieję, że wyjdzie coś z tego naprawdę fajnego by urozmaicić rozrywkę tak jak dzisiejszy update z Thanosem :)

Opublikowano
Przed chwilą, SorryMate napisał:

Nie mówię, że nie, ale teraz zaczyna to nabierać sensu jeszcze bardziej niż kiedykolwiek. Co do Omegi i Kabrida to dokładnie mi o to chodziło, mam nadzieję, że wyjdzie coś z tego naprawdę fajnego by urozmaicić rozrywkę tak jak dzisiejszy update z Thanosem :)

Ogólnie Sezon 4 jest poświęcony superbohaterom, dlatego tak a nie inaczej (może cały koncept był wzorowany wyjściem Avengersów), więc pewnie nic wiecej nie będzie. 

A co do samego "ufo", pewnie rozwiną to w 5 sezonie

Bez nazwy-2.png

Opublikowano
29 minut temu, xOstateczny napisał:

Ogólnie Sezon 4 jest poświęcony superbohaterom, dlatego tak a nie inaczej (może cały koncept był wzorowany wyjściem Avengersów), więc pewnie nic wiecej nie będzie. 

A co do samego "ufo", pewnie rozwiną to w 5 sezonie

Możliwe, zrobią pewnie coś na wzór tego co było z meteorytem - dadzą poszlaki, ludzie będą próbowali odgadnąć o co chodzi i zapewne nie obejdzie się bez trollingu ze strony devów :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...