Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak to jest z szansą na ulepszenie?

d'emploi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się jaka jest szansa na ulepszenie itemu. Kody źródłowe gry wyciekły, więc nie powinno być w tym problemu. Tych kodów obecnie nie mam, więc postanowiłem napisać skrypt, który oszacowałby mi ile muszę się naulepszać, by ulepszyć przedmiot od +0 do +9. Oczywiście tych wartości nie znam, więc założyłem, że co każdy + szansa na ulepszenie spada o 10%. Tak więc zaczynamy od 100% przy ulepszeniu na +1 i kończymy z szansą 20% na ulepszenie +9. Ulepszanie odbywałoby się przy wykorzystywaniu zwojów błogowsławieństwa.

Skrypt symuluje ulepszanie 200 sztuk broni od +0 do +9. Wykorzystałem Random.org API by użyć pseudolosych liczb do zasymulowania kowala. Oto wyniki jakie uzyskałem: 

https://pastebin.com/zWGB0Adm

Ceny ulepszenia to ceny ulepszenia FMS'a na danym +. Wychodzi na to, że musimy średnio użyć zwoju 167 razy, by ulepszyć fms od +0 do +9. Wydaje mi się, że szansa na ulepszenie musi być o wiele większa, bo w taki sposób mało byłoby broni z wysokim +... Ma ktoś może dokładne wartości na ulepszenie przy poszczególnym +?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...