Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak ukryć korzystanie z xray'a?

7341254326

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Wróciłem właśnie do Minecrafta, gram na serwerze ogólnym, takim co kilkaset czy może czasami tysiąc osób na nim gra (chodzi mi o zaznaczenie, że to nie serwer z kolegami tylko), nie chcę podać nazwy, bo boję się, że ktoś z administracji znajdzie ten post i bana dostanę. Tam jest pełno trybów gry na spawnie, ale nawet nie wiem, o co w nich chodzi, bo przestałem interesować się tą grą długo. Gram tylko w standardowy, czyli zwykły Mineraft. Aha, no i gram na SKlauncherze, nie kupiłem oryginalnego produktu. Czytałem na czacie, jak ludzie pisali o modach i postanowiłem, że spróbuję pobrać, najwyżej bana dostanę. Obejrzałem poradniki na YT, pobrałem launcher, forge'a i xray'a. No i udało się, działa. Wczoraj wykopałem jedno złoże diamentów. Dzisiaj rano wszedłem i jakiś Error mam, próbuję za kilka minut, znowu, no to myślę, że mam bana. I chciałem już na forum tutaj napisać, jak mogę wrócić na ten serwer (ale nie wiem, czy to możliwe, bo to chyba IP blokuje), ale przez to, że założyłem dopiero konto i czekałem na potwierdzenie, musiałem wstrzymać się do wieczora (no już w zasadzie jest noc). Próbuję znowu dołączyć na serwer i udało się! Czyli jednak nie mam bana, a rano jakieś prace czy coś było. Więc świetnie, może będę mógł z niego korzystać, tylko tu pojawia się pytanie tematu. Co robić, by nie wykryli mi xraya? Czytałem, na czacie, że będzie od razu instaban, ale jak widać nie ma. Czytałem też, że sprawdzają w pluginach, jak kto kopał i ile wykopał (no bo jak ktoś wykopał kilkadziesiąt diamentów w krótkim czasie, to w jednej chwili widać) oraz o anty-xrayu słyszałem, który powoduje, że xray nie działa, ale do tego trzeba mieć dobrą maszynę. Na pewno też nie mogę kopać od rudy do rudy. Ale pewnie znacie jeszcze jakieś sposoby. No chyba, że to kwestia czasu, aż administrator zobaczy, że raz wykopałem za szybko diamenty, bo podobno mogą odtworzyć, to jak gracz kopał dokładnie. 

P.S. Pewnie jakąś głupotę gdzieś tu napisałem (w szczególności ostatnie zdanie to chyba ma tylko tak straszyć).

P.S.2 Nie znam się za bardzo na informatyce, działaniu takiego serwera czy modach. Dla przykładu, nie do końca wiem, co to plugin. 

Opublikowano

Dostałem już odpowiedź od użytkownika asdahd z forum CSHacked:

"Ogólnie jak grałem na brodatych to nie kopałem wszystkich rud od razu. Robiłem małe tunele po 50-100 kratek aż do diamentów i zmieniałem kierunek w drugie diaxy, ale nie tak chamsko, że patrzyłem gdzie są kolejne tylko już jak szedłem to wiedziałem, że muszę skręcić aby nie robić tzw. driftu. Najlepiej rób dłuższe tunele jak ja 50-100 kratek dla niepoznaki i nie wykopuj chamsko diamentów jeśli nie będziesz ich widział bądź nie będą one prosto przed Tobą. "

Plus nie robić takich tuneli:

HK0XKhf.jpg

Umieściłem to tutaj, żeby temat nie został pusty, a komuś może się przyda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...