Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer International? - Dobry pomysł czy zły?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie co myślicie o zrobieniu serwera international? ;) np. na serwerze byłby język do wybrania angielski albo polski.

Opublikowano

Musiałbyś postawić serwer na maszynie, która nie będzie w Polsce, a gdzieś w środku Europy, do tego administracja powinna posiadać znajomość języków. 

Opublikowano

Maszyna i administracja raczej nie jest dla mnie problemem, a co myślisz/myślicie o graczach? grałoby chociaż z 300 osób na mediumhc w wersji ang/pl? czy raczej niewypał? :D

Opublikowano

Hejko,

Pomysł fajny, lecz wykonanie by musiało być zajebiste żeby to wypaliło, graczy by grało jak by była reklama.

Opublikowano

Co do reklamy, to musiałbyś załatwić jakiegoś większego anglojęzycznego YouTubera, który ma obeznanie w tej dziedzinie, i kontent. 

Opublikowano

Według mnie jak już robić serwer "international" to nie powinno się ograniczać do tylko 2 języków, gdybym ja robił taki projekt to spróbowałbym to poszerzyć o kilka języków, a do tego jest potrzebna duża ekipa i nie łatwe byłoby to do ogarnięcia. Pomysł bardzo fajny, ale mam przeczucie, że byłoby dużo problemów między polskimi graczami i resztą świata i nie mam tu na myśli, że to wszystko wina będzie polskich graczy. Popytaj może na zagranicznych forach jak jeszcze tego nie zrobiłeś. Spróbuj może coś z tego wyjdzie :).

VGE BEZ TŁA.png

Opublikowano

Pomysł jest dobry, ale musi mieć też dobry plan realizacji. Musiałbyś zebrać administrację, która będzie się posługiwać dwoma (minimum dwoma!) językami - i teraz pytanie jakimi? Jako że serwer miałby polskiego właściciela to język polski nie będzie problemem. Jednak musi być jeszcze angielski, który byłby językiem "urzędowym" i najlepiej jakby nie zabrakło niemieckiego, bo w Niemczech jest bardzo dużo graczy MC i tam najłatwiej byłoby znaleźć graczy. Musiałbyś dotrzeć w jakiś sposób do graczy z zagranicy, co nie jest łatwe i wymaga dużo czasu. Maszyna powinna być gdzieś w UE dla jak najlepszej wydajności.

Jeżeli chcesz bym Ci odpowiedział lub pomógł - pisz @Frap

Opublikowano

Środek Europy nic tutaj nie da, aczkolwiek wtedy gracze z tego kontynentu będą mieli wydajną rozgrywkę. Przeszukałem internet na temat najlepszej lokalizacji serwerów international i jedna strona przykuła moją uwagę. Jest tam możliwość wybrania sobie lokalizacji w Europie, lub w Ameryce. Jako, że mieszkasz (zapewne) w Polsce, wybranie Europy byłoby najlepszym wyjściem. Hosting serwerów jest w Niemczech, Francji i Wielkiej Brytanii. 

­

sleepin' the whole day.
Opublikowano

Pomysł może wypalić, ale tak jak piszą wyżej administracja która znała by minimum dwa języki, najlepiej oprócz polskiego. (przykład: Polski, angielski, niemiecki lub polski angielski francuski). Może Ci to wypalić i jak masz pojęcie i będziesz dbać to nawet hajsik by się pewnie zgadzał :D

Czego tutaj szukasz?

Opublikowano
Dnia 3.05.2018 o 17:30, Blackovskyy napisał:

Musiałbyś postawić serwer na maszynie, która nie będzie w Polsce, a gdzieś w środku Europy

albo miec maszyny w dwoch lokacjach i po wybraniu jezyka kierowac na serwer na danej maszynie

k3HeXgc.png

Opublikowano
Dnia 8.05.2018 o 22:09, happi napisał:

albo miec maszyny w dwoch lokacjach i po wybraniu jezyka kierowac na serwer na danej maszynie

Pamiętaj, że to są niemałe koszty. Na testy spróbowałbym postawić serwer gdzieś w Europie (np. Niemcy) i zobaczyć jak to +/- zadziała. 

­

sleepin' the whole day.
Opublikowano
16 godzin temu, MrCheater69 napisał:

Pamiętaj, że to są niemałe koszty. Na testy spróbowałbym postawić serwer gdzieś w Europie (np. Niemcy) i zobaczyć jak to +/- zadziała. 

jak sie chce robic projekt na taka skale to na pewno sie wie, ze trzeba wydac troche pieniedzy wiec twoja odpowiedz jest bez sensu 

k3HeXgc.png

Opublikowano
1 godzinę temu, happi napisał:

jak sie chce robic projekt na taka skale to na pewno sie wie, ze trzeba wydac troche pieniedzy wiec twoja odpowiedz jest bez sensu 

Dlatego napisałem, żeby sprawdzić to na jednym serwerze. Później dopiero myśleć nad drugim.

­

sleepin' the whole day.
Opublikowano

Pomysł dobre lecz z tego co się orientuje troche podebrane z Metina? :) Chętnie bym pograł jakaś większa rozgrywka niz tylko tę częste słownictwo typu "ORKA "FK" "POLIZAL" Juz to trochę nudne <3

4.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...