Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podłączenie PlayStation 2 do monitora

Delma22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Usiłuję podłączyć PS2 do monitora z wejściem VGA ale nie mam pojęcia dlaczego monitor po podłączeniu wszystkiego nie daje oznak życia (wszystkie rzeczy są sprawne) do tego celu użyłem:

konwerter https://www.globalmediapro.com/dp/A2K8L8/ASK-HDCRGB0102-HDMI-to-VGAYpbprAudio-Converter/

kable YPBPR L/R, VGA VGA

adapter VGA HDMI

Jeśli ktoś ma pomysł co zrobić by zadziałało byłbym bardzo wdzięczny za wszelkie podpowiedzi, jestem skłonny kupić inny konwerter lub inne rzeczy jeśli jest taka potrzeba.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

To fajnie to wiedzieć bo on potrzebuje tylko  adaptera HDMI VGA dedykowanego dla PS2 ( PS2 BOX ) które zwykle dobrze działają.  To niby  to samo ale inny sposób sterowania sygnałem analogowym. 

Najlepszym rozwiązaniem jest zawsze podpięcie pod Component  z wyjściem VGA , kabel RCA-VGA koniecznie dla PS2. 

U mnie wszystkie konsole od ps2, ps3 , xbox są podpięte przez LKV7600 i wszystko działa znakomicie 

Quality-YPbPr-5RCA-Component-to-VGA-moni

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

• Aive zmienił(a) tytuł na Podłączenie PlayStation 2 do monitora

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...