-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
SITOFPS
SITOFPS
Cześć, od dłuższego czasu korzystam z Adobe Premiere'a. Renderuje filmy typowo pod YouTube w 720p jak i 1080p. Na starym komputerze rozumiem, czekałem zazwyczaj tyle ile trwa film bądź 15% czasu trwania filmu zajmowało renderowanie. Na aktualnym sprzęcie mimo, że nie jest już najlepszy to czas renderowania zajmuje co najmniej podwójną długość trwania filmu. Kiedyś było to jedynie jakaś połowa. Używam CUDA więc nie wiem skąd ta zmiana. Do pewnego czasu było ok, potem miałem przerwę w montowaniu i nie korzystałem z Premier'a i teraz to.
Mój sprzęt jak mówiłem nie jest za wysokich lotów ale nie powinno to trwać tyle ( korzystając do tego z CUDA gdzie kiedyś leciałem na gt 9600 i dwu rdzeniowym procku a było lepiej niż teraz ).
GTX 660, I5 4440, 8GB ddr 3 1333mhz.
Dysku SSD nie mam. Jeżeli chodzi o ustawienia renderowania to aktualnie 1080p materiał nie ważne, czy 10 minut czy 30 zawsze czas renderu wynosi co najmniej 2x czas trwania materiału. Nie używam specjalnych efektów raczej tylko zmniejszam wagę pliku aby internet uciągnął, czasami małe cięcia etc. Ustawiam 60fps bitrate VBR 1 ( 6k bitrate ).
Przepraszam, że chaotycznie napisane, jeżeli ktoś ogarnia tę sytuacje i jest w stanie mi pomóc bardzo byłbym wdzięczny.
Pozdro!
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.